Hastanelerde “Bana Sorabilirsiniz” Dönemi

Saglik Bakanligi, hastanelere sempatik bakis açisi kazandiracak ifadeler asilmasi talimati verdi.

Hastanelerde “Bana Sorabilirsiniz” Dönemi

Saglik Bakanligi Türkiye'deki kamu hastanelerinde hasta ve yakinlarinin daha kolay iletisime geçmesini saglayacak, saglik tesislerinde sunulan hizmet ve hizmet sunum kalitesinin iyilestirilmesi, olumsuz duygular ve psikolojik gerginligin azaltilarak saglikli iliskiler kurulabilmesi amaciyla yeni bir uygulama baslatti.
Konuyla ilgili Saglik Bakanligi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Baskan Yardimcisi Uz. Dr. I. Ahmet Çakir, bakanligin resmi internet sitesinden bir duyuru yapti. Çakir, kamu hastanelerinde yönlendirme levhalari ve hizmet alimi yöntemi ile çalisan personellerin kilik kiyafetleri ile ilgili yaptigi duyuruda, “Saglik tesislerinde sunulan hizmet ve hizmet sunum kalitesinin iyilestirilmesi, olumsuz duygular ve psikolojik gerginligin azaltilarak saglikli iliskiler kurulabilmesi, ayni zamanda aidiyet duygusunun gelistirilebilmesi amaciyla acil servis, hastane girisi, poliklinik ve klinik girisleri, kayit- kabul, karsilama yönlendirme vb. birimlere (birimlere uygunlugu da göz önüne alinmak kaydi ile) sempatik bakis açisi kazandiracak ifadeler içerikli bilgilendirici levhalarin açikça okunacak ve görülecek sekilde asilmasi; halkimizin hizmete daha kolay ulasabilmesinin saglanmasi için karsilama yönlendirme, bilgi islem, kayit-kabul, temizlik, yemekhane, kat sekreteri gibi personellerin gömlek ve formalarinin ön ve/veya arka yüzlerine, hasta ve yakinlarinin daha kolay iletisime geçmesini saglayacak, personellerde aidiyet ve sorumluluk duygusu olusturacak bilgilendirici ifadelerin kullanilmasi hususunda gerekli düzenlemelerin yapilarak uygulamaya konulmasini rica ederim” ifadeleri kullandi.
UYGULAMA TÜM TÜRKIYE'DE YAYGINLASIYOR
Bu kapsamda acil servis, hastane girisi, poliklinik ve klinik girisleri, kayit- kabul, karsilama yönlendirme vb. birimlere sempatik bakis açisi kazandiracak “Hos geldiniz misafirimizsiniz (hastane girisi, karsilama-yönlendirme, kayit-kabul vs.) Geçmis olsun sifa dileklerimizle( Özellikle hastane çikislari, hastane girisi, karsilama-yönlendirme, kayit-kabul vs.) Bizim için degerlisiniz (hastane girisi, karsilama-yönlendirme, kayit-kabul vs.) Hayat kurtarmak için buradayiz.(acil) Hizmete ulasmanizi kolaylastiralim. Sizin için buradayiz.(giris, karsilama-yönlendirme, hasta kayit-kabul vs.) Sizin için variz. Sagliginiz için dogru yerdesiniz(sagliginiza kavusmak için dogru yerdesiniz.) Yalniz degilsiniz. .(giris, karsilama-yönlendirme, hasta kayit-kabul, hasta haklari, sosyal hizmet birimi vs.) Emin ellerdesiniz.( poliklinikler, koridorlar vs.), Güveniniz bize güç verir.(giris, karsilama-yönlendirme, hasta kayit-kabul, hasta haklari, sosyal hizmet birimi vs.)Saglik çalisanlari sizin dostunuzdur. (giris, koridorlar vs.), Size nasil yardimci olabiliriz. (giris, koridorlar vs.), Size yardimci olabilir miyiz? Sagliginiz için beraberiz. (giris, koridorlar vs.). Sagliginiz için birlikteyiz. (giris, koridorlar vs.)” ifadelerinin kullanilmasi istendi.
Duyuruda ayrica bilgi islem, kayit-kabul, temizlik, yemekhane, kat sekreteri gibi personellerin gömlek ve formalarinin ön veya arka yüzlerine, hasta ve yakinlarinin daha kolay iletisime geçmesini saglayacak “Bana sorabilirsiniz, Sizin için buradayiz, Size nasil yardimci olabilirim, Sizi dinliyoruz, Sizin için variz, Yalniz degilsiniz” gibi yazilarin yazilmasi istendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284