Hekimler Ve Saglik Çalisanlari Bayramlarini Kutladilar

Bu hafta içerisinde kutladigimiz 14 Mart Tip Bayrami nedeniyle Karaman Tabib Odasi ve Aile Hekimleri Dernegi tarafindan Otag Ögretmenevi Sosyal Tesislerinde bir yemek düzenlendi.

Hekimler Ve Saglik Çalisanlari Bayramlarini Kutladilar
16 Mart Cuma aksami yapilan eglence programina ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcilari Latif Memis, Ferhat Burakgazi, Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu ile çok sayida hekim ve saglik çalisani katildi.
Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu yaptigi açilis konusmasinda, “Ülkemizde modern tip egitimin baslangici olarak kabul edilen 14 Mart Tip Bayrami kutlamamiza katiliminiz ve tesrifleriniz bizleri memnun etmistir. Bu program aci ve tatli günlerimizde hep birlikte oldugumuzu bir kez daha göstermistir. Meslegimizin ne kadar kutsal oldugunu ve nedenli özveri gerektirdiginin farkindayiz. Bizler Kanuni Sultan Süleyman'in "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi" sözünü özümsemis, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Devlet olma savindaki siyasal kuruluslarin en birinci görevi halkinin sagligi ve saglamligidir" sözünü ilke edinmis, Sayin Bakanimiz Prof. Dr. Recep AKDAG'in "Kapimizdaki son hastanin izdirabi bitene kadar mesaimiz devam edecektir" sözlerini kendimize çalisma prensibi edindik. Bu çalisma prensibi ile vermekte oldugumuz hizmetlerde bizlere desteklerini esirgemeyen basta Sayin Valimiz Süleyman KAHRAMAN olmak üzere bütün il müdürlerimize, kurumlarimiza vakitlerinden çaldigimiz fedakâr eslerimize ve ailelerimize tesekkür ediyorum. Ve bütün saglik personelimizin 14 Mart Tip Bayramini kutluyorum” dedi.
Karaman Tabib Odasi Baskani Metin Bilgin ve Karaman Aile Hekimleri Dernegi Abdullah Sen’in yaptigi konusmalarin ardindan Vali Süleyman Kahraman programda yaptigi konusmada, “Bilindigi gibi ülkemizde ve ilimizde her yil kutlamakta oldugumuz 14 Mart Tip Bayrami artik, aslinda bir kaynasma, tanisma ve bir yerde de stres atma amaci tasimaktadir. Ülkemizde ve ilimizde saglik alaninda ki gelismeler azimsanmayacak kadar önemli ve büyük gelismelerdir. Ilimizde ki bu basarilar bizi gerçekten sevindirmekte ve mutlu etmektedir. Ülkelerin ve illerin gelismislik düzeylerini gösteren anne ölümleri, asilama oranlari gibi temel yasam göstergelerine bakildiginda ilimiz çok iyi durumdadir. Yine hastanelerimizin sundugu hizmetlerin kalitesi ve çesitliligi önemli derecede artmistir. Tüm hizmetlerde oldugu gibi saglik hizmetlerinde de bir son nokta yoktur. Biz de her zaman yeni arayislar içerisinde halkimiza daha güzel hizmet sunma yolun da çalismalarimiza devam edecegiz.
Saglik hizmetleri yapisi itibari ile çok kutsal olup, vazgeçilemeyecek bir özellige sahiptir. Insanliga daha nitelikli bir yasam sunmayi amaç edinen, görevlerini büyük bir özveri ve fedakârlikla yerine getiren saglik çalisanlarinin insan yasaminda önemli bir yeri oldugunu hepimiz biliyoruz. Saglik çalisanlarimizin karsilastiklari her türlü güçlüklere ragmen, kutsal mesleklerinin icrasinda halkimizin saglik sorunlarinin çözümüne yönelik insanüstü gayretleri, bizler için iftihar kaynagidir. Bu düsüncelerle ellerinden gelen her türlü çabayi esirgemeyen, verilen görevleri zamaninda ve tam yapan bütün saglik çalisanlarimizin 14 Mart Tip Bayramlarini kutlar, tüm saglik camiasina tesekkür eder, birlikte olmaktan çok mutlu oldugumu ifade ederek herkese iyi aksamlar dilerim ”dedi.
Vali Kahraman konusmasinin ardindan Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu ile birlikte Karaman 112 Acil Servisinde çalismakta olan saglik personelleri ile canli yayinda sohbet ederek onlarinda 14 Mart Tip Bayramini kutladi. Daha sonra Vali Kahraman, tüm saglik çalisanlari adina 14 Mart Tip Bayrami nedeniyle hazirlanan pastayi keserek bütün saglik çalisanlarinin bayramini kutladi.
14 Mart Tip Bayrami nedeniyle düzenlenen program saglik personellerinin hazirlamis olduklari tiyatro gösterisinin sergilenmesi, çekilislerin yapilmasinin ardindan canli müzik esligindeki etkinliklerle sona erdi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284