Hemsireler Günü Kutlandi

12 Mayis Hemsireler günü nedeniyle Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu, Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. M. Kerim Serbetçi ve idari kadro hemsirelerin gününü kutladilar.

Hemsireler Günü Kutlandi

Ilk olarak Genel Sekreterlikte görev yapan hemsirelerin gününü pasta keserek kutlayan ekip daha sonra Devlet Hastanesi’nde çalisan hemsireleri tek tek gezerek karanfil verdiler.
Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, “Saglik, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatin her döneminde ayni önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemsirelerdir. Hemsirelik; ekip çalismasini bilen, el becerisi olan, sevgiyi ve safkati içinde barindiran, hizli çalisan hünerli eller isteyen, insan hayatiyla yakindan ilgili bir meslektir. Temelinde sevgi ve saygi yatan hemsirelik; din, dil, irk ve cinsiyet ayrimi gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sagligini kazandirmak için çalisir. Meslegini tüm zorluklara ragmen hakki ile yapmaya çalisan, 7/24 kesintisiz saglik hizmeti sunan tüm hemsirelerimizin “12 Mayis Hemsireler Günü”nü kutluyor, çalisma hayatlari boyunca basarilar diliyoruz” dedi.
Ayrica 10 Mayis Psikologlar Günü’nü de unutmayan idarecilerimiz, psikiyatri servisinde çalisan psikologlarin da gününü kutlayarak çiçek takdim etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284