Her Mahalleye Butik Hastane

Saglik Bakanligi çalismalara basladi.

 Her Mahalleye Butik Hastane

2002'de saglik ocaklarinda yapilan muayene sayisi 69 milyon iken bu rakam 2012'de 240 milyona yükseldi. Bu veriler üzerine çitayi daha da yükselten Saglik Bakanligi aile hekimlerine tam donanimli binalar hazirlamaya basladi.

MODERN TASARIM
Saglik Bakanligi, aile hekimligi binalari için örnek proje belirledi. Aile sagligi merkezleri yeni yapilariyla göz kamastiracak ve görünümü itibariyle etrafindaki diger binalardan ayrilarak vatandasin dikkatine sunulacak. 1-2-3-4 hekimli aile sagligi merkezleri modern bir tasarimla bagimsiz bir bina olarak yapilacak.
HIZMETLER AILE HEKIMLIGI ÜZERINDEN
Öte yandan, hastanelerin yükünü azaltmasi için aile hekimligi çalismalarina hiz verildi. Aile hekimliginde muayene olan kisi sayisi ile hastanelerde muayene olanlarin sayisini ayni seviyeye getiren Saglik Bakanligi, saglik hizmetlerinin çogunlugunun aile hekimligi üzerinden verilmesini saglayacak.
AILE HAKIMI MUAYENE SAYISI ARTIYOR
Türkiye gazetesinin haberine göre; 2002'de hastanelerde 110 milyon kisi muayene olurken bu sayi geçtigimiz yil 252 milyona ulasti. Diger taraftan 2002 yilinda saglik ocaklarinda yapilan muayene sayisi 69 milyon iken bu sayi 2012 yilinda 240 milyona yükseldi. Bir yil içinde ülke genelinde yapilan toplam muayenelerin yüzde 70'inin aile hekimleri tarafindan verilmesi için bir dizi tedbir alinacak. 20 binden fazla olan aile hekimi sayisi ve gezici saglik hizmetleri artirilacak.
LABORATUVAR HIZMETLERI ARTIRILACAK
Rolleri güçlendirilecek olan aile hekimlerinin gezici saglik hizmetleri artirilacak. Hastalarina ait diger saglik kuruluslarindaki tibbî islem ve bilgilere ulasmasini saglayacak geri bildirim sistemi kurulacak. Yasli sagligi, evde saglik ve ruh sagligi gibi hizmetlerin aile hekimligi sistemine uyumu iyilestirilecek. Aile hekimligi laboratuvar hizmetlerinin altyapi ve teknoloji kapasitesini güçlendirilecek.
Kaynak: Ensonhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284