“Hos Geldin Bebek, Gözün Aydin Anne Projesi”Ne Start Verildi

Karaman Devlet Hastanesi tarafindan baslatilan “Hos Geldin Bebek, Gözün Aydin Anne Projesi” kapsaminda normal dogum yapan anneleri ve bebekleri evlerinde ziyaret ediyor.

“Hos Geldin Bebek, Gözün Aydin Anne Projesi”Ne Start Verildi

“ Mutlu Anneler, Saglikli Bebekler Için” 2004 yilindan itibaren araliksiz faaliyetlerine devam eden Karaman Devlet Hastanesi Gebe Okulu mezun ettigi ögrencilerini dogumdan sonra da yalniz birakmiyor. Hamilelikleri süresince anne adaylarini, mutlu ve bilinçli sekilde normal doguma hazirlayip saglikli dogum yapmalarini saglayan gebe okulu ekibi tarafindan okul projesinin devami olarak “ Hos Geldin Bebek, Gözün Aydin Anne Projesine” start verildi.
Proje kapsaminda, gebeligi süresince gebelik okuluna devam eden, sertifika almaya hak kazanan anne adaylari dogum süresince ve dogumdan sonra da takip ediliyor. Yeni dogum yapmis anneleri ve bebekleriyle yakindan ilgilenen gebe okulu hemsireleri, onlari ev ortamlarinda da ziyaret ederek geçmis olsun, gözünüz aydin vb. dilekleri iletiyor ve her zaman yanlarinda olduklari mesajini veriyorlar.
Hos geldin Bebek, Gözün Aydin Anne Projesi hakkinda bilgi veren Gebe Okulu Hemsireleri Sule Sahin Aydemir ve Nuray Peker gebe okuluna müracaat eden anne adaylarini dogru ve tibbi bilgilerle gebeligin saglikli ve mutlu geçirmelerini saglarken diger taraftan normal doguma hazirladiklarini belirttiler.
“ Toplumumuzda hamilelik, lohusalik ve yeni dogan bebek bakimi ile ilgili bilinçli anneler oldugu gibi geleneksel bilgilerle, anneye ve bebege zarar verecek davranislara giden gebe ve gebe yakinlari hayli fazla. Amacimiz kimseyi incitmeden dogru ve tibbi bilgiler konusunda bilgi vermek, onlar ikna etmek. Ziyaretlerimiz sirasinda gebe okulunun ne kadar yararli ve gerekli oldugunu bir kez daha gördük. Egitimlerimizle birlikte saglikli ve mutlu annelerimizin, bebeklerimizin oldugunu görmek çok güzel. Ayrica, anne-bebek bakimina ve sagligina yönelik yine kisa bir bilgilendirme yapiyoruz, varsa sikintilarini çözmeye çalisiyoruz.
Gebe okulu ve ev ziyareti projesi ile ilgili geri bildirimler çok olumlu. ” seklinde konustular.
“Hos Geldin Bebek, Gözün Aydin Anne Projesinde yapilan ziyaretlerde ayrica annelere hastane yönetimi adina kutlama mektubu ile küçük hediyeler takdim ediliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284