Idrar Kaçirmaya Lazer Ile Ameliyatsiz Çözüm

Ilimizde uzun yillardir Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani olarak görev yapan Op. Dr. Mustafa Dinç, kadinlarin korkulu rüyasi olan idrar kaçirma rahatsizligina lazer ile ameliyatsiz tedavi yaparak son veriyor.

 Idrar Kaçirmaya Lazer Ile Ameliyatsiz Çözüm

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Op. Dr. Mustafa Dinç, “Idrar kaçirma kadinlarin korkulu rüyasidir. Idrar kaçirma kadinlarin bütün yasamlari boyunca sik karsilastiklari bir sorundur. Arastirmalar dogurganlik çagindaki kadinlarin yüzde 20–46'sinin, menopozdaki kadinlarin ise yüzde 40–69'nun idrar kaçirma sorunu yasadiklarini gösteriyor. Idrarlarini tutamadiklari için sivi alimini kisitlarlar, disariya çikmaya çekinirler, evden fazla uzaklasmak istemezler. Cinsel iliski sirasinda idrar kaçirdiklari için cinsel isteksizlik olmaya baslar. Pek çok kadin idrar kaçirma sorununu ped kullanarak çözmeye çalisir. Oysa uzun vadede fiziksel rahatsizliklar gibi psikolojik sorunlara da yol açabilen idrar kaçirma artik kolayca tedavi edilebiliyor.

Idrar kaçirma idrarin tutulamamasi ve istemsiz olarak serbest birakilmasidir. Kadinlar öksürdüklerinde, güldüklerinde, hapsirdiklarinda veya egzersiz yaparken az da olsa idrar kaçiriyorlarsa veya idrara çikmak istediklerinde tuvalete yetisemiyorlarsa bu sorunla karsi karsiya olduklari söylenebilir” dedi.
Idrar Kaçirma Sikâyetinin Sik Görüldügü Durumlar;
Kadinlarda daha sik görülür.
Yasin ilerlemesi
Hamilelik
Zor dogum yapmis, iri bebek dogurmus, çok dogum yapmis olanlar
Bag doku gevsekligi (kisisel yatkinlik)
Idrar yolu enfeksiyonlari
Diabet gibi bazi sistemik ve nörolojik hastaliklar
Obez (siman) kisiler
Sigara içen ve kronik öksürügü olanlar
Menapoz ve ileri yas dönemi
Kronik kabizlik
Geçirilmis jinekolojik, üriner sistem ve omurilik ameliyatlarindan sonra da gözlenebilir
Bazen; zorlayici hareketler esnasinda ufak miktarda bir sizintiyla baslayan idrar kaçirma problemi, tedavi edilmedigi takdirde kronik ve siddetli bir hastalik haline gelerek kadinin yasantisini çok olumsuz etkileyebilir. Bu sorunu yasadigi için egzersiz yapmaktan kaçinan, evden çikmak istemeyen, geceyi tuvaletin kapisinda geçiren veya ped kullanmayi tercih eden pek çok kadin vardir. Pelvik kaslardaki gevsemeler sonucu mesane sarkmasi (sistosel), rektum sarkmasi (rektosel), rahimin vajinaya dogru sarkmasi ve idrar tutamama (üriner inkontinans) görülebilir.
IncontiLase (Lazerle Idrar Kaçirma Tedavisi) ile ameliyat, anestezi, kesi ve dikis olmadan idrar kaçirma problemi çözülebilir. Er:YAG lazer teknolojisi sayesinde üretral bölgede ve idrar kesesi ön duvarinda fototermal gerilim ve sikilastirma saglanir. IncontiLase az-orta seviyede stres ve karisik tip idrar kaçirma tedavisinde kullanilan, non-invasiv (dokuya hasar vermeyen) Er:YAG lazer teknolojisidir. Bu teknoloji fototermal olarak dokulari uyarir ve hem yeni kollajen olusumu hem de mevcut kollajen dokusunda yenilenme saglar. Bu uyari sayesinde idrar torbasina destek veren vajinal ve pelvik dokular sikilasir. Böylece kadinin idrar fonksiyonlari normale döner. IncontiLase tedavisi herhangi bir traslama veya kesme islemi içermedigi için, kanama olmaz ve dikis gerektirmez. Bu nedenle de hem islem sirasinda ve sonrasinda aci duyulmaz, hem de iyilesme süreci çok kisadir. Islem herhangi bir anesteziye gerek duymadan yapilir ve iyilesme sürecinde agri kesici ve antibiyotik kullanimi gerekmez. Hastalarin islem öncesi herhangi bir hazirlik yapmalarina da lüzum yoktur. Normal yasantiya ve ise hemen dönülebilir. Arastirmalar hastalarin %70'nin 120 gün içinde tamamiyla iyilestigini göstermektedir. Hastalarin %94'ü tedaviden 120 gün sonra büyük ölçüde iyilesme oldugunu ve % 68'i idrar kaçirma belirtilerinin tamamiyla yok oldugunu ifade ediyor.
* INCONTILASE'IN HASTA AÇISINDAN AVANTAJLARI NELERDIR?
Operasyon öncesi veya sonrasi hiçbir bakim gerektirmez
Ameliyat, anestezi, kesi ve dikis gerektirmez (non-invasive)
Uygulama esnasinda veya sonrasinda aci duyulmaz
20-25 dakika gibi kisa bir süre içinde kolayca uygulanabilir
Günlük yasantiya hemen dönülebilir
Cinsel hayati normale döner.
Yüksek basari oranlari ve hasta memnuniyeti saglayan etkili bir çözümdür
Komplikasyon riski ve yan etkisi olmayan güvenilir bir sistemdir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284