İl Müdürü Kurşun: “ En Önemli Adım Erken Teşhisdir”

Karaman’da meme kanseri farkındalık etkinlikleri çerçevesinde İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, meme kanseri ile mücadele eden Fatma Elmas’a ziyarette bulundu.

İl Müdürü Kurşun: “ En Önemli Adım Erken Teşhisdir”

Ekim ayı meme kanseri farkındalık etkinlikleri çerçevesinde, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Enes Çakmakkaya ve Kanser Birimi çalışanı Ebe Tülin Tunç tarafından, meme kanseri tanısı alıp, tedavi olan, Ağız Diş Sağlığı Merkezinde görevli Fatma Elmas evinde ziyaret etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun; “Sağlık Bakanlığımız bünyesinde hizmet veren pek çok sağlık kuruluşu tarafından, halkımızın kanser konusunda farkındalığını artırmak, kanser hakkında sağlık okuryazarlığını sağlamak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla, halk eğitimleri ve toplum tabanlı kanser taramaları yapılmaktadır. Bireyler kendi vücutları hakkında bilgi sahibi olmaya, olağan dışı bir değişikliğin fark edilmesi adına teşvik edilmeli ve erken teşhisin değeri hakkında bilgilendirilmelidir. Çünkü erken teşhis, tedavinin başarılı olması adına atılan ilk ve en önemli adımdır.

Meme kanseri ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan kanser türüdür. Meme kanseri ileri dönemlere gelene kadar belirti vermeyebilir. Meme kanserine erken dönemde tanı koymak, tedavide başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırmaktadır. Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlendirilmesidir. Bizim bu konuda vatandaşlarımızdan ricamız; Geç kalmadan önlem almak amacıyla kanser taramalarını yaptırmalarıdır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284