İl Sağlık Müdürlüğünde KBRN Farkındalık Eğitimi Yapıldı

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimde 112’de çalışan sağlık personellerine, Halk Sağlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürü ve aynı zamanda KBRN Bölge Koordinatörü Mustafa Deveci tarafından ‘’Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif Nükleer Tehditler ve Bu Tehditlere Karşı Korunma, Vakaları Arındırma ‘’ konularında sunumlar yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünde KBRN Farkındalık Eğitimi Yapıldı
Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy yaptığı açıklamada, “Gelişen Ülkemizde sanayileşmenin getirdiği yeni tehditler ve bölgesel savaşlardan etkilenen ve ülkemizde tedavisi sağlanan insanlara 112 personelimizin bilinçli, gerekli ekipmanları doğru kullanarak, bu sayede hem kendini hem de çevresini oluşacak risklerden koruyarak aynı zamanda pahalı ve temini zor olan malzemelerin gereksiz yere kullanımının önüne geçmek için “KBRN Farkındalık Eğitimi” yapılmıştır” dedi.
Altunsoy, bu tür eğitimlerle 112 çalışanlarının kendinden emin daha profesyonel davranarak bir ekip anlayışı ile AFAD ve hastane işbirliği içerisinde çalışmasının gerekliliği konularına vurgu yaparak, katılımcılara teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284