İl Sağlık Müdürü Dr. Kurşun’dan “Elektronik Kelepçe” Açıklaması

Piri Reis Kültür Merkezinde basın mensupları ve “Gönüllü Salgın Denetçileri” ile gerçekleştirilen toplantıya katılan ve vatandaşlardan misafir ağırlamaya ara vermesini isteyen İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ise konuşmasında 7’den 70’e herkesimin tedbirli olması gerektiğini ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Kurşun’dan “Elektronik Kelepçe” Açıklaması

Salgının sadece sağlık camiasının yönetebileceği bir süreç olmadığı söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Kurşun konuşmasında amaçlarının salgını kaynağından kurutmak olduğunu söyledi. Konuşmasında özellikle kapalı alanlar, kalabalık insan topluluğu ve klimalı mekânlardan uzak durulması gerektiğini söyleyen Dr. Kurşun testi pozitif çıkan ve evde karantinada kalması gerekirken çarşı, Pazar gezenleri engellemek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya alınacak olan ‘Elektronik Bileklik’ uygulaması için Karaman ilinin pilot il olması anlamında Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’ya taleplerini ilettiklerini belirtti.
 
“Sayın valimizin de söylediği gibi olumsuzlukların ortadan kaldırılmasında hep birlikte ortak adımlar atacağız” diyen Dr. Kurşun konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu süreçte kaybettiğimiz insanlar bizim insanlarımız, aile büyüklerimiz amcamız, teyzemiz,  dedemiz. Karaman Eğitim Araştırma Hastanesini ziyaretlerimizde hastalarımızın hal hatırlarını sorduğumuzda birisi arkadaşım yoğun bakımda, entübe diyor bir başkası bizim oğlana bulaştı, hala geçiremedi diyor. Bizlere riskli olan ortamlar nerelerse oraları bitirelim diyen vatandaşlarımızdan isteğimiz toplu ortamlarda tedbirlerimizi elden bırakmayalım. İnşallah hep birlikte Karamanımızı bu hastalığın pençesinden kurtaracağız. Bizim sesimiz, gözümüz olacak olan Gönüllü Salgın Denetçilerimizi son derece önemsiyorum ve inşallah hep birlikte bu işi başaracağımıza inanıyorum” dedi.  Haber: Senem Yavuzaslan
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284