İl Sağlık Ve Halk Sağlığı Müdürlükleri Meydanı Boş Bırakmıyor

15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışması ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle meydanları dolduran milyonlar ile birlikte ilk günden itibaren sağlık çalışanları da meydanlara koşarak darbeye karşı duruşunu gösterdi.

İl Sağlık Ve Halk Sağlığı Müdürlükleri Meydanı Boş Bırakmıyor
Karaman İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza Altunsoy ile birlikte tüm sağlık çalışanları ilk günden itibaren Karaman Aktekke Meydanında düzenli olarak Demokrasi nöbetine katıldı.
Bununla birlikte Aktekke Meydanındaki halka daha fazla destek olmak, sağlık sorunlarını yerinde çözmek amacıyla İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlükleri tüm mobil sağlık araçları ve personelleri ile birlikte meydanlara inildi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Multivizyon Sağlık eğitim aracı,  Kanser Tarama ve eğitim tırı, Ağız ve diş sağlığı tarama aracı, Evde sağlık hizmetleri aracı, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren tam donanımlı Ulusal Medikal Kurtarma Aracı, 3 Adet 112 Ambulansı ile Aktekke meydanında 29 Temmuz 2016 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamış ve bu hizmet demokrasi nöbeti bitene kadar devam edecek.
Demokrasi nöbeti sırasında geleceğimizin teminatı çocuklarımız unutulmamış, balon, boyama ve etkinlik kitabı dağıtılırken Karaman halkını sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla üzerinde sağlıklı yaşam sloganları taşıyan tişört, şapka, sağlıklı yaşam broşürleri dağıtıldı.
Ayrıca vatandaşların boy kilo ölçümleri yapılarak beden kitle endeksi hesaplanarak, normal değerler dışındakiler ilgili sağlık birimlerine yönlendirilmiştir. Sağlık durumu iyi olmayan hastaların muayene, enjeksiyon, pansuman, tansiyon ölçümleri meydandaki sağlık çadırında yapıldı.
İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün işbirliği ile Aktekke Meydanında tüm mobil araçları ve 15 personeli ile hizmet veren stantları, Vali Süleyman Tapsız ve eşi Dr.Ayşe Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve eşi Şerife Çalışkan, Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer,  Teşkilat Başkanı Mesut Soyfidan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy ve Ak Parti İl ve İlçe Teşkilat çalışan ve üyeleri, Ak Parti Kazım Karabekir ilçesi İl Genel Meclis üyesi Hayri Ay, Kâzımkarabekir Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nida Ay, ilimiz Daire Müdürleri stantları ziyaret ederek verilen bu hizmetlerde emeği geçen başta İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza Altunsoy olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.
Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında saat:17.00-03.00 arasında verilen bu sağlık hizmetleri demokrasi nöbeti bitene kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284