İlimizde 2018 Yılında Konya Nüfusu Kadar Kişi Muayene Oldu

İl Sağlık Müdürlüğü’nde, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan başkanlığında ilimiz genelinde bulunan sağlık kuruluşlarının çalışmaları ve genel sağlık değerlendirmesinin yapıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

İlimizde 2018 Yılında Konya Nüfusu Kadar Kişi Muayene Oldu

08 Şubat 2019 Cuma günü saat 14.30’da İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan gerçekleştirilen basın toplantısına Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Şahin, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Serkan Koyuncu, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fatih Rüştü Delen sağlık müdürlüğü yönetici kadrosu, Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Açıkgöz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Fatih Kutsal ve basın mensupları katıldı.
İlk olarak ilimiz genelinde sağlık personelinin sayı olarak genel durumuna değinerek konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Dr Hasan Arslan yaptığı açıklama da “2018 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı Karaman’daki sağlık personel sayısı 2272 iken 2019 yılında bu sayının 2361’e yükselmiştir. İlimize bağlı Devlet Hastaneleri, Aile Hekimlikleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Özel Hastanelerdeki muayene sayılarının 2018 yılında toplamda 2.579.969’dir. Kuruluşlarımız sağlık hizmetlerinin talebini karşılamak ve hizmet kalitesini artırmak için koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. 2004 yılında başlayan “Demir Gibi Türkiye Projesi” kapsamında bebek ve gebelerimize profilaksi ve tedavi amacıyla demir preparatı dağıtımı yapılmıştır. 2005 yılında başlatılan D Vitamini Yetersizliğinin Önlenmesi ve Kemik Sağlığının Korunması Projesi kapsamında 2018 yılında bebeklerimiz ve anne adaylarımıza D Vitamin damlanın ücretsiz olarak dağıtımı yapılmıştır. Kronik hastalıklar ile mücadelede, halkımıza yönelik farkındalık çalışmaları olarak müdürlüğümüz tarafından ilimizde halkın yoğun olduğu yerlerde belirli aralıklarla stantlar açılarak ‘Düzenli Fiziksel Aktivitenin Yararları’, ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme’, ‘Obezite’, ‘Diyabet’, ‘Kanser’, ‘Astım-KOAH’ ve benzeri konularında halkımızı bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır. Aynı zamanda ilimizin işlek caddelerinde ve halkın yoğun olduğu bölgelerde, Müdürlüğümüze ait olan billboardlardan yararlanılarak ‘Sağlıklı Beslen ve Hareket Et’, ‘Astım’, ‘Tuz Tüketiminin Azaltılması’ ile ilgili afişler asılarak bu konuda halkın farkındalığının arttırılması sağlanmıştır. Bulaşıcı hastalıklar ile aşılama çalışmaları kapsamında 2018 yılı 12 aylık aylara göre aşı oranlarında DaBT-İPA-Hib 1, DaBT-İPA-Hib 2, DaBT-İPA-Hib 3, DaBT-İPA-Hib R ve Hepatit B 1-2-3 aşılarının hepsinde %95’in üstünde başarı sağlanmıştır. Şu anda toplam 37 adet 112 ambulansı ve 15 tane 112 istasyonu mevcuttur. İlk 10 dakikada kentsel vakaya varış oranı %98,7. Nitelikli yatak oranında Türkiye sıralamasında ilimiz 1. Sırada yer almaktadır. İlimizde Sağlık yatırımlarında Ayrancı İlçe Entegre Hastanesi Şubat 2019 tarihinde faaliyete geçmiş olup yatırım tamamlanmıştır. Yatırımı devam eden projeler olarak Merkez 8 No’lu 4 Hekimlik Aile Sağlık Merkezi, Merkez 11 No’lu Aile Sağlık Merkezi ve Eski Doğum Hastanesinin bulunduğu arsada yapılacak olan Sağlık Kompleksi Binasının ilgili yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalar devam etmektedir. 2019 yılının ilk çeyreğinde inşaatına başlanacaktır” dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2019, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284