Ilimizde Bos Olan 10 Köy Saglik Evine Ebe Ve Hemsire Alinacak

Ilimizde istifalar ve çesitli nedenlerle bos olan 10 köy saglik evine ebe, vekil ebe ve hemsire alimi yapilacagi açiklandi.

Ilimizde Bos Olan 10 Köy Saglik Evine Ebe Ve Hemsire Alinacak
Konuyla ilgili olarak Saglik Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Saglik Bakanligi Personel Genel Müdürlügünün 02.07.2008 tarih ve 126308 sayili yazisi dogrultusunda Ilimizde halen bos olan 10 adet köy saglik evlerine 657 Sayili Kanunun 175.maddesinde belirtilen hükümlere göre ücret ödenmek, öncelikli ebe olmak üzere vekil ebe -hemsire alimi yapilacaktir. Istifalar ve çesitli nedenlerle halen bos olan köy saglik evlerine yerlestirme yapilacaktir. Saglik Meslek Yüksekokulu veya Saglik Meslek Lisesi (Ebelik, Hemsirelik veya Ebelik – Hemsirelik alanindan) mezunu olanlardan ve öncelikle saglik biriminin bulundugu yerde veya ilde ikamet edenlerin müracaatlari kabul edilecektir. Ihtiyaçtan fazla müracaat olmasi halinde öncelik sirasina göre lisans mezunu, ön lisans mezunu ve lise mezunu olmak üzere KPSS puani yüksek olandan baslanarak alim yapilacak olup, müracaat edenler arasinda yeterli sayida KPPS puanina sahip aday bulunmamasi halinde ise diploma notu usulüne göre alim yapilacaktir. Personel açigi bulunan saglik evlerinde öncelikle Ebe istihdami yapilacak, yeterli sayida ebe müracaati bulunmamasi halinde hemsire istihdamina gidilecektir” dendi.
Basvurularin 5-21 Ekim tarihleri arasinda mesai saatlerinde il merkezine bagli kurumlar için Saglik Müdürlügü’ne, ilçeler bagli kurumlar için ise Kaymakamliklara yapilabilecegi açiklandi.
Basvurularin 28 Ekim tarihine kadar Kaymakamliklar ve Saglik Müdürlügü’nce degerlendirildikten sonra sonuçlandirilacagi belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284