Ilimize 6’si Uzman, 17 Yeni Doktor Atanacak

Saglik Bakanligi 16 Agustos Persembe günü 46. dönem devlet hizmet yükümlülügü kurasi ile ilimize 6 uzman, 11 pratisyen olmak üzere toplam 17 doktor atayacak.

Ilimize 6’si Uzman, 17 Yeni Doktor Atanacak
Ilimiz Devlet Hastanesinde görev yapmak üzere 2 Çocuk Sagligi ve Hastaliklari, 1 adet Göz Hastaliklari, Kulak Burun Bogaz, Nefroloji ve Ruh Sagligi ve Hastaliklari brans uzmanlari görevlendirilecek.
Yine ilimize atanacak pratisyen hekimler Ayranci Toplum Sagligi Merkezi’ne 1 adet, Basyayla Toplum Sagligi Merkezi‘ne 1 adet, Karaman Devlet Hastanesi’ne 3 adet, Ermenek Devlet Hastanesi’ne 2 adet, Ermenek Toplum Sagligi Merkezi’ne 2 adet, Kâzimkarabekir Toplum Sagligi Merkezi’ne 1 adet ve Sariveliler Devlet Hastanesi’ne 1 adet olmak üzere yerlestirilecek.
31 Agustos 2012 tarihinde çekilecek olan 2012 Yili 2. dönem ilk defa ve yeniden (emekli olan tabip ve uzman tabipler dahil) açiktan atama kurasi ile de 1 uzman hekim ve 3 pratisyen hekim olmak üzere toplam 4 doktor atayacak.
Uzman hekim çocuk sagligi ve hastaliklari bransindan talep edilirken, pratisyen hekimler Karaman Devlet Hastanesi, Ermenek 1 No’lu Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu ile Kâzimkarabekir Toplum Sagligi Merkezi’nde istihdam edilecek.
Yapilacak olan atamalarda Karaman’a yan dal bransi olarak gastroenteroloji uzmanindan sonra, özellikle diyaliz hastalari için önem arz eden Nefroloji uzmanina kavusmus olacak.
Yine bu atamalardan sonra Ermenek Devlet Hastanesi’ne baslayacak olan göz hastaliklari uzmani ile ruh sagligi ve hastaliklari uzmanindan sonra hastane, tam tesekküllü saglik kurulu raporu verebilecek bir kurum haline gelecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284