Is Yeri Hekimi Olmayan Isletme Yandi!

Yasanan is kazalarini azaltabilmek için isyerlerine is güvenligi uzmani ile hekim çalistirma zorunlulugu getiren yasa 1 Ocak`ta yürürlüge giriyor. Bu zorunluluga uymayanlara her ay için 5 bin lira ceza kesilecek.

Is Yeri Hekimi Olmayan Isletme Yandi!
Geçtigimiz yasama döneminde Meclis'ten geçerek kanunlasan Is Sagligi ve Güvenligi Yasasi, 1 Ocak 2013 itibariyla yürürlüge girecek. Yasa ile isverene önemli yükümlülükler geliyor.
1 milyon 485 bin isletmenin tamamina is sagligi ve güvenligi ile isyeri hekimi zorunlu olacak. Zaman'dan Isa Yazar'in haberine göre Bu zorunluluga uymayan isverene, her ay için 5 bin lira ceza kesilecek. Isyerleri, is sagligi ve güvenligi uzmani ile isyeri hekimini dogrudan istihdam edebilecegi gibi hizmet alimi yöntemiyle bu ihtiyaç karsilanabilecek.
Uygulamanin küçük isletmelere ekonomik yük getirmemesi için de gerekli tedbirler alindi. 1 ile 9 kisi arasinda çalisani bulunan isyerlerinin is sagligi uzmani ve isyeri hekimi için yapacagi harcama, devlet tarafindan karsilanacak. Bu uygulama için 300 milyon lira bütçe ayrilacak.
Yasa 1 Ocak'ta yürürlüge girmekle birlikte yükümlülükler adim adim devreye alinacak. 1 Ocak itibariyla 50 ve üzerinde isçi çalistiran isyerleri kanun kapsaminda isyeri hekim ve is sagligi, güvenligi uzmani bulundurmak zorunda olacak.
Bu zorunluluk 10 isçi ile 50 isçi arasinda çalistiranlar için 2013 Temmuz'da devreye girecek. Temmuz 2014 itibariyla ise bütün isyerlerini kapsayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284