Kadavradan Yapilan Böbrek Nakliyle Sagligina Kavustu

Konya’da, 11 yildir böbrek hastasi olan bir kadin, kadavradan gerçeklestirilen nakille sagligina kavustu.

Kadavradan Yapilan Böbrek Nakliyle Sagligina Kavustu

Karaman’da yasayan 3 çocuk annesi 35 yasindaki Hacer Baloglu’na 11 yil önce böbrek yetmezligi teshisi konuldu. Yillardir diyalize bagli yasayan Baloglu’nun Antalya’dan gelen haberle yüzü güldü. 50 yasinda beyin kanamasina bagli hayatini kaybeden bir kisinin böbreginin kendisine uydugunun anlasilmasinin ardindan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezine yatan genç kadin, yapilan son kontrollerden sonra ameliyata alindi. Hacer Baloglu, basarili geçen bir ameliyattan sonra kadavradan yapilan nakil sayesinde yeniden sagligina kavustu.
Operasyon hakkinda bilgi veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Genel Cerrahi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoglu, “50 yasinda beyin kanamasi geçiren bir erkek hastanin organlari Antalya’da bagislandi. Bunun sonucunda böbreklerden biri hastamiza uyum sagladigi için Saglik Bakanligi tarafindan bize gönderildi. 11 yildir böbrek yetmezligi çeken ve diyalize giren hastamiza naklettik. Hacer hanimin durumu su an iyi birkaç gün içinde taburcu etmeyi planliyoruz. Hastamiz bundan sonra daha rahat ve konforlu bir hayat sürebilecek. Kadavra bagisindan bir hastadan 7-8 organ alinabilirken 7-8 kisinin hayati kurtulabiliyor. Bu nedenle kadavra bagisinin önemi büyük. Hastadan karaciger, böbrek, pankreas, kalp, akcigerler alinarak nakil gerçeklestirilebiliyor. Bu nedenle kadavra bagisinin önemi ülkemizde hâlâ önemini korumakta ve kadavra bagisinin artisi için çabalarimiz sürmektedir" dedi.
11 YIL SONRA GELEN MUTLULUK
Kadavradan yapilan nakille yeniden sagliga kavusmanin mutlulugunu yasayan Hacer Baloglu da, “11 yildir diyaliz hastasiyim. Yillarca bekledikten sonra nakil oldum. Allah’im herkese nasip etsin. Doktorlardan ve hemsirelerden Allah razi olsun. Bundan sonraki hayatim için çok iyi günler düsünüyorum” diye konustu.
Hacer Baloglu’nun hayat arkadasi Salih Baloglu da, “11 yildir esimin çektigi sikintilari ben de çektim. Bizim sikintimiz sona eriyor. Böbregi verenden ve doktorlardan Allah razi olsun. Nakil bekleyen herkes bu durumdan kurtulur insallah” ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284