Kanser 1 Yilda 150 Bin Artiyor

Saglik Bakanligi, Türkiye’nin kanser haritasi incelendiginde her yil yaklasik 150 bin yeni kanser olgusu teshis edildigini bildirdi.

Kanser 1 Yilda 150 Bin Artiyor
 Saglik Bakanligi Basin ve Halkla Iliskiler Müsavirligi’nden yapilan yazili açiklamada, Kanser Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezleri (KETEM) ve ulusal kanser kontrol programi ile birlikte 2020’li yillardan sonra Türkiye’nin kanser artisinda dünya genelinde basarili olmus bir kaç ülke arasina girecegi belirtildi.
Açiklamada, Dünya Saglik Örgütü ve Uluslararasi Kanser Arastirma Ajansi’nin verilerine göre 2008 yilinda dünya genelinde 12 milyon kisiye kanser teshisi konulurken, rakamin 2030’da 26 milyonu asacagi tahmin edildigi bildirildi.
Esas Sorun ‘Sigara’
Dünya Saglik Örgütü’ne göre, yasli nüfusta meydana gelen artis, tütün kullanimi ve obezitenin kanserde artisin üç temel sebebi olduguna vurgu yapildi. Açiklamada, su ifadelere yer verildi: “Ülkemiz için esas sorun tütüne bagli kanserlerdir. Her yil yeni teshis edilen 150 bin kanser olgusunun en az 100 bini direkt olarak sigara kullanimi ile iliskilidir. Türkiye kanser haritasi incelendiginde her yil yaklasik 150 bin yeni kanser olgusu teshis edilmektedir. Erkeklerde en sik akciger kanseri, kadinlarda ise meme kanseri görülmektedir.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284