Karaman Devlet Hastanesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat Gerçekleştirildi

Karaman Devlet Hastanesinde ilk kez afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlık amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta hazırlanan senaryolar gerçeğini aratmadı.

Karaman Devlet Hastanesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat Gerçekleştirildi
Karaman Devlet Hastanesi, Karaman Belediyesi İtfaiye İl Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ( UMKE) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğüne ( AFAD) ait kurtarma ekiplerinin yer aldığı yangın söndürme ve hasta tahliye tatbikatı hastane personelinin yanı sıra hastane bahçesinde bulunan vatandaşlar ve hasta yakınları tarafından da dikkatle izlendi.
Tatbikat senaryosu gereği; Karaman Devlet Hastanesi C Blok 1.Kat Dâhiliye Yoğun Bakım Servisi Koridorunda bulunan yangın panosunda herhangi bir arıza nedeniyle çıkan yangın sonucu hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanları uyarılmış olup kırmızı kod uyarısı verilmiş ve Güvenlik Ekipleri haberdar edildi. Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri yangını söndürerek AFAD – UMKE, Kurtarma, Koruma ve İlkyardım Ekipleri tahliye çalışmasına başladı. Dâhiliye Yoğun Bakım Servisinde ki kendi kendine yürüyebilen personel, temizlik çalışanları yangın merdiveni çıkışından, yoğun bakım hastaları ise dâhiliye yoğun bakım pencere çıkışından itfaiye aracının merdiveni ile bahçeye indirilip tahliye edildi. Tahliye edilen hastalara ilk müdahale UMKE Ekipleri tarafından yapılarak hasta bahçesinde kurulan çadır içerisine (güvenli bölgeye ) alınarak çevre illerdeki sağlık kuruluşlarına sevkleri sağlanıncaya kadar kontrol ve gözlem altına alındı.
Hastanede çıkan yangın sebebiyle yapılan tahliye neticesinde 1 kırmızı alan,3 sarı alan ve 2 yeşil alanda olmak üzere toplam 6 kişinin tedavisi yapıldı.
Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi aynı zamanda Hastane Afet Ve Acil Durum Planı (HAP) Başkanı olarak tatbikatta görevli Op. Dr. Orhan FESÇEKOĞLU yaptığı açıklamada “yaşayacağımız olası afetlere karşı hastanemizde tedbir amaçlı gerçekleştirdiğimiz tatbikat başarıyla sonuçlanmıştır. Karaman Devlet Hastanesinin tarihinde ilk kez bu kadar kapsamlı, diğer kurumlarla koordineli bir tatbikat gerçekleştirilmiştir. Tatbikata katılan UMKE, İtfaiye, AFAD ekiplerine teşekkür ediyorum. Hastanemiz bünyesinde kısa sürede tatbikatın alt yapısını hazırlayarak başarılı şekilde hayata geçirilmesini sağlayan Sivil Savunmadan sorumlu çalışanlarımızı kutluyorum. Çok güzel bir tatbikat oldu.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284