Karaman Devlet Hastanesine ESWL (Taş Kırma) Cihazı Alındı

Karaman Devlet Hastanesi vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak ve bu hizmetlere ulaşılabilirliği kolaylaştırmak amacıyla tıbbi cihaz yelpazesini her geçen gün yeniliyor.

Karaman Devlet Hastanesine ESWL (Taş Kırma) Cihazı Alındı

İlimizden tedavi olmak için başka illere veya merkezlere gitme zorunluluğunun ortadan kaldırılması için yürütülen çabalarımıza destek olarak Karaman Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından Karaman Devlet Hastanesine Taş Kırma Cihazı (ESWL) alımı gerçekleştirildi.
Karaman da ilk kez Devlet Hastanesine alınan ESWL cihazı ile bundan böyle hastalarımızın taş tedavisinde; en güvenilir ve girişim gerektirmeyen yöntem olan taş kırma kullanılabilinecek.
Karaman Devlet Hastanesine kazandırılan cihazla ilgili açıklamada bulunan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu taş kırma tedavisinde kullanılan ESWL Cihazı tarafından vücut dışından elektroşok dalgalarının gönderilerek böbrek taşına ulaştığı ve taşları kırarak küçük parçalara ayırdığını belirtti.
“ Küçük parçalara ayrılan bu taşlar idrar yoluyla vücuttan atılır. Tedaviler ortalama 3 seans sürmektedir. Üroloji Uzmanlarının uygun gördüğü hastalarda seanslar taşın büyüklüğüne ve yerine göre değişebilmektedir. Bu tedavi yöntemi 2 cm’den küçük taşlar için uygulanmaktadır.” Dedi.
Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu EWSL cihazı ile taş kırma tedavisinin; hastaneye yatış gerektirmeyen bir tedavi olması, yüksek başarı oranı, dokuyu veya organı kesme, yaralama vb risklerinin bulunmaması, tekrarlanabilir bir tedavi yöntemi olması ve ayrıca genel anestezi gerektirmemesi gibi büyük avantajlar sağladığına dikkat çekti.
Karaman Kamu Hastaneleri Genel sekreteri Dr. Hasan Arslan’da Devlet Hastanesine kazandırılan ESWL Cihazının hastaneye artı bir değer kattığını belirterek hastalarımızın böbrek taşı tedavilerinde bundan böyle diğer merkezlere gitmelerine gerek kalmadığını vurguladı.
Genel Sekreter Dr. Arslan “ Karaman Devlet Hastanesinde bu cihazı hastalarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ESWL cihazının alımını yaparak bizlere büyük destek olan Karaman Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğüne, İl Genel Meclisi Başkanlığına ve üyelerine Karaman halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284