Karaman Halk Sagligi Müdürlügü’ne Birincilik Ödülü

1-7 Nisan `Ulusal Kanser Haftasi` etkinlikleri kapsaminda düzenlenen tören ile Ulusal Kanser Haftasi Sempozyumu 2012 Ödülleri sahiplerini buldu.

Karaman Halk Sagligi Müdürlügü’ne Birincilik Ödülü
Karaman Halk Sagligi Müdürlügü hedef nüfusu en çok tarayan Il olarak yapilan çalismalarindaki basarilarindan dolayi “Türkiye Birinciligi” Ödülüne layik görüldü.
Karaman Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy'a ödülünü Saglik Bakani Dr. Mehmet Müezzinoglu takdim etti.
Kanser Haftasi nedeniyle açiklamada bulunan Saglik Bakani Dr.Mehmet Müezzinoglu, "Saglikli bir yasam felsefesini, çocukluk, gençlik yaslarinda nesillerimize yerlestiremezsek belirli yastan sonra ancak hastaliklarla onlarin teshis ve tedavisiyle ugrasiyoruz. Saglikli beslenme, hareketli bir yasam tarzi, kanser hastaliklarini neredeyse üçte bir oraninda azaltabilmektedir." dedi.
Saglik Bakani Dr.Mehmet Müezzinoglu, gelecegin saglikli nesillerle sekillenecegini vurguladi. Kanserin bugün dünyanin en fazla canini yakan hastaliklarin basinda geldigini ifade ederek, hastalikla mücadele kadar korunma ve erken teshis asamalarinin da önemli olduguna dikkati çekti.
Halk Sagligi Müdürü Dr.Ali Riza Altunsoy, kanserle mücadele kapsaminda çalismalarin artarak devam edecegini belirterek çalismalarda emegi geçen tüm saglik çalisanlarina tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284