Karaman Selçuklu Hastanesi Aile Hekimleriyle Biraraya Geldi

Karaman Selçuklu Hastanesi yönetimi ve doktorlari, aile hekimleriyle düzenlenen bir aksam yemeginde bir araya geldi.

Karaman Selçuklu Hastanesi Aile Hekimleriyle Biraraya Geldi

Ongun Sosyal Tesislerinde verilen yemegi Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Seyit Karaca, Karaman Selçuklu Hastanesi Bashekimi Mustafa Nihat Atabek, Konya ve Karaman Hastaneleri yönetimi ile doktorlar ve ilimizde görev yapan Aile hekimleri katildi.
Yemekte bir konusma yapan Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Seyit Karaca, “Saglikta son dönemde en basta hekimlerimiz olmak üzere etkileyen çok ciddi gelismeler oldu. Bunlari hep birlikte yasiyoruz. Aile Hekimligi Kurumu da bu anlamda sizleri ve ülkenin genel saglik politikasini etkileyen en önemli hususlardan bir tanesi. Elbette saglik ocagi sistemiyle kiyaslandigi zaman eksileri olan, artilari olan birçok yönü var. Aile hekimlerinin bir takim sikintilarini zaman zaman gerek dernek üyesi arkadaslarimiz, gerek tabip odalarimiz gündeme getiriyor ve birçok yasanan sikintilari dillendiriyorlar” dedi.
Karaca, kurumun verdigi hizmetlerden de bahsederek, 2005 yilinda Tip Merkezi olarak Karaman’da basladiklari saglik hizmetlerine 2010 yilindan buyana Hastane statüsünde devam ettiklerini ve bugüne kadar 152 bin 803 hastaya saglik hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.
Aile Hekimleri Dernegi Baskani Alparslan Sen’de yaptigi konusmada, “Mart ayindan itibaren kurdugumuz dernegimizde arkadaslarimin bana verdigi destekle baskanlik görevini sürdürüyorum. Saglik sistemi bir binaya benzer. Nasil bir binanin temel yapi taslari üzerine eklenen yapi malzemeleriyle bina kullanilabilir oluyorsa, saglik sistemi de bu sekildedir. Suanda binanin yapi taslarini ve kolonlarini Aile hekimleri olusturmakta. Bu binayi kullanilir hale getirebilen ve daha fonksiyonel hale getiren uzman arkadaslarimiz olmakta. Bir binanin yapisinin temeli olmadan yada üstündeki malzemeleri olmadan kullanilmasi düsünülemez. Bu nedenle uzman arkadaslarimizin bizlerle baglarinin kesinlikle kopmamasi gerekiyor. Aile hekimlerinin sorunlarini sabaha kadar konussak bitiremeyiz. Bizim buradaki en büyük ihtiyacimiz olan meslektaslarimizin bizlere verecekleri desteklerdir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284