Karaman TRSM’den Konya TRSM’ye Ziyaret

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Karaman Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) 10-16 Mayıs engelliler haftası kapsamında Konya’ya gezi düzenledi.

Karaman TRSM’den Konya TRSM’ye Ziyaret
Gezi de Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ziyaret edilerek orada yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı ve tedavi gören ruhsal engelli kursiyerler karşılıklı olarak tanışma fırsatı buldular. Konya Numune TRSM’de verilen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin üretmiş olduğu el emeği ürünler incelendi ve yapılan faaliyetlerin tedavide önemli bir yeri olduğuna değinildi.
Ev sahibi TRSM’nin ikramı olan öğle yemeğin ardından Trsm ekibimiz ve kursiyerler; İçerisinde büyük bir yolcu uçağının ve Türk Yıldızları gösteri uçaklarının da bulunduğu Türk Yıldızları Parkına giderek keyifli zaman geçirdiler.
Gezi ile ilgili TRSM tedavi ekibinin yaptığı açıklamada, engellilik denilince aklılara pek gelmeyen ruhsal ve duygusal engelliğin önemine dikkat çekildi ve ruhsal engellilerin ailelerinden ve toplumdan, toplumun da ruhsal engelli kişilerden uzak durmaya çalıştığını bunun yanlış bir tutum olduğunu ve ruhsal engelli vatandaşların toluma kazandırılması adına Trsm’lerin önemli çalışmalar yaptığı belirtildi. Geziye katılan kursiyerler ise: bu hastalıkla mücadelede yalnız olmadıklarını, Türkiye’nin her yerinde ruhsal rahatsızlık yaşanların olabileceğini, zorlu bir tedavi sürecinin olduğunu ancak TRSM’lerin hem tıbbi tedavi de hem de psiko-sosyal tedaviler konusunda onların yanlarında olduğunu belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284