Karaman’da 1-7 Ekim Emzirme Haftası Kutlamaları

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası nedeni ile doğum yapan anneleri ziyaret ederek bilgilendirme yaptılar.

Karaman’da 1-7 Ekim Emzirme Haftası Kutlamaları

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Emzirme Haftası olarak kutlanmakta olan 1-7 Ekim tarihleri arasında tüm sağlık kuruluşlarımızda anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Bir bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için ideal beslenme yöntemi emzirmedir. Başarılı emzirme, annenin bebeğini emzireceğini düşünmesi ve bunu başaracağına inanmasıyla başlar. İlk süt (ağız sütü), bebeği birçok hastalıklardan korur.

Dünya Sağlık Örgütü’ nün önerdiği ve yürütülen programa göre “Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesi sürdürülmesi” temel prensiptir.

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında İlimiz Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birimi çalışanlarınca Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğum yapan anneler ziyaret edilerek Anne sütü ve Emzirmenin Önemi hakkında bilgi verilmiştir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284