Karaman’da Bir Çocuğun Kalbindeki Delik Ameliyatsız Kapatıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk kardiyoloji polikliniğine üfürüm duyulması nedeniyle sevk edilen 9 yaşındaki hastanın kalp deliği kapalı yöntemle açık ameliyata gerek kalmadan kapatıldı.

Karaman’da Bir Çocuğun Kalbindeki Delik Ameliyatsız Kapatıldı

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hayrullah Alp konuyla ilgili açıklamasında, “9 yaşında bir kız hastamızdı. Çocuk kardiyoloji polikliniğimize üfürüm duyulması nedeniyle sevk edilmişti. Geldiğinde yapılan ekokardiyografide 13 mm. Çapında atrial septal defekt denen kalp deliği tespit edildi. Bunun üzerine hastanemizde kapalı yöntemle ilk kez bu işlemi yapmaya karar verdik. Anjiyoya alındı ve anjiyo esnasında kalp deliği buraya uygun bir cihaz ile kapatıldı. Bu gibi üst düzey işlemlerin Hastanemizde yapılmaya başlamasından ve buna öncülük etmekten çok mutluyum” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz ise yaptığı açıklamada “Hastanemizde bu tür ameliyatın yapılmasının gururunu yaşıyoruz. Hastanemiz bu tür ameliyatları yapma imkanına ve teknik donanıma sahip. Bundan sonra da bu tür ameliyatları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu ameliyatı gerçekleştiren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2022, 14:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Hocalarımı tebrik ediyorum. Elleri dert görmesin.

SIRADAKİ HABER

banner284