Karaman’da Fetal Ekokardiyografi Hizmeti Başladı

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Kardiyoloji Kliniği’nde Prof. Dr. Hayrullah Alp tarafından fetal ekokardiyografi görüntüleme hizmeti başlamış olup, kadın doğum uzmanları tarafından yönlendirilen gebelere fetal ekokardiyografi hizmeti sunulmaya başlandı.

Karaman’da Fetal Ekokardiyografi Hizmeti Başladı

Fetal ekokardiyografi görüntüleme işlemi ile alakalı Çocuk Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Hayrullah Alp, ‘’Fetal ekokardiyografi ile tüm kalp anomalileri, kalp delikleri ve kalp ritim problemleri erken dönemde tanınabilir. Ayrıca bu erken tanı sonrası tedavi edilebilecek olan ritim problemleri anne karnında tedavi edilebilir. Tespit edilen kalp anomalileri ise düzenli takip edilerek doğum sonrası hemen medikal, girişimsel veya cerrahi tedavi gerektirenler yenidoğan döneminde uygun tedaviye yönlendirilir.’’ dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz ise ‘’Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tıbbi malzeme ve cihazlarla imkanlarımızı her geçen gün geliştiriyor , hastalarımıza iyi , kaliteli hizmet verebilmek ve memnuniyetini artırabilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Fetal ekokardiyografi görüntüleme işlemini gerçekleştiren Prof. Dr. Hayrullah Alp hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284