Karaman’da Kapali Yöntemle Jinekolojik Ameliyatlar Yapilmaya Baslandi

Karaman Devlet Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Atilla Yesil, jinekolojik ameliyatlarin kapali yöntemle yapilmaya baslandigini söyledi.

Karaman’da Kapali Yöntemle Jinekolojik Ameliyatlar Yapilmaya Baslandi
Devlet Hastanesi Toplanti Salonunda düzenlenen basin toplantisinda Bashekim Dr. Hasan Arici ve Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Dr. Atilla Yesil, yeni ameliyat sistemiyle ilgili olarak bilgi verdiler.
Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Yesil, kapali operasyonlar için gerekli ekipmanin 1 Mart 2012 tarihinden itibaren Devlet Hastanesinde kuruldugunu ve bu tarihten itibaren de kapali yöntemle Myom, Polip gibi kanama bozuklugu yapabilen hastaliklarin operatif Histeroskopi ve Laparoskopi denilen kapali yöntem ile tedavi edilebildigini söyledi.
Uzman Doktor Atilla Yesil, “Günümüzde kadin hastaliklarinda hemen hemen tüm operasyonlar kapali yöntem teknigi ile yapilabilmektedir. Hastaya yapilan küçük kesilerle iç organlara ulasilabilmekte ve ilgili organdaki hastalik cerrahi olarak tedavi edilebilmektedir. Böylelikle vücudun derin bir bölgesine müdahale etmek için bir dizi dokuyu gereksiz yere yaralamak gerekmemektedir” dedi.
Doktor Yesil, Bayanlarda sik rastlanan yumurtalik kistleri, Myom ur operasyonlari, genital sarkmalar, endometrioz, kronik karin agrisi ve karin içi yapisikliklar gibi hastaliklarini tedavi ettirebilmek için Konya, Ankara gibi büyük illere gitmelerine gerek kalmadigini bu tür ameliyatlarin tüm tekniklerinin Karaman Devlet Hastanesi’nde de yapilabilecegini belirtti.
Büyük sehirlerde sayili hastanelerde yapilan ameliyatlarin birçogunun artik Karaman’da da yapildigina dikkat çeken Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Hasan Arici “Hastanemiz her geçen gün teknolojik ve donanim açisindan gelismektedir. Jinekolojik kapali ameliyatin yapilmaya baslamasindan sonra simdi de Hastanemizde özellikle seker hastaligina yükselen göz tansiyonu hastaliklarinin tedavisinde uygulanan göz anjiyosu ve lazer tedavisi de yapilmaya baslanmistir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284