Karaman’da Koronayı Yenen 15 Kişi Taburcu Oldu

Karaman`da corona virüs nedeniyle tedavi altına alındıkları Karaman Devlet Hastanesi’nden iyileşen 15 kişi taburcu edildi.

Karaman’da Koronayı Yenen 15 Kişi Taburcu Oldu

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere COVİD-19 salgınının  ülkemizde görülmesine müteakip hastanemiz de pandemi merkezi olarak kabul edilmiş ve COVİD-19   vakalarının   teşhis ve  tedavileri hastanemizde yapılmaya başlanmıştı. Hastalarımızı, hasta yakınlarını, sağlık çalışanlarımızı virüsten korumak için hastalığın görülmeye başladığı ilk andan itibaren çok sayıda önlem alınmış, bu süreçte Acil Servisimizde, Yoğun Bakım servislerinde ve polikliniklerimizde görev yapacak olan personellerimize COVİD-19 ile ilgili eğitimler verilmiş,  birimlerin havalandırma sistemleri  sürekli takip edilmiş, temizlik dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri hassasiyetle  yapılmıştır. Çalışan ve hasta güvenliği konusunda da gerekli önlemler alınarak herhangi bir sıkıntıya mahal vermeyecek şekilde sağlık hizmeti sunulmaya çalışılmıştır. COVİD-19 teşhisi ile hastanemize yatırılan hastalar tek kişilik odalarda hasta memnuniyeti baz alınarak, kontaminasyon ve güvenlik önlemleri altında tedaviye alınmışlardır.
Bugün itibariyle  hastanemizde COVİD-19 tedavisi başarıyla tamamlanan 15. (onbeşinci) hasta şifa ile taburcu edilerek evlerine gönderilmiştir. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Karaman’da da güçlü sağlık altyapısı ve özverili sağlık çalışanlarımızla başta ilk vaka olmak üzere şifa ile taburcu ettiğimiz 15  Covid-19 hastamızın  tedavisinin başlangıcından taburculuk sürecine kadar fedakarlığı örnek olan sağlık çalışanlarımıza Karaman Devlet Hastanesi Baştabipliği olarak  teşekkür ediyoruz” denildi.         

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284