Karaman’da “Saglicakla Kal” Projesi

Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi ile ortak yürütülen “Saglicakla Kal” projesi bu yil tekrar hayata geçirildi.

Karaman’da “Saglicakla Kal” Projesi

Karaman Devlet Hastanesi’nde gerçeklestirilen projenin protokol imza törenine Karaman Valisi Murat Koca, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu ve daire müdürleri katildi.
Imza töreni öncesinde Devlet Hastanesi Bashekimi Kerim Serbetçi yaptigi konusmada, “Ikinci yilini tamamladigimiz ve üçüncü yilina girdigimiz Saglicakla Kal projesinin amaci Karaman Devlet Hastanesi'nde hasta memnuniyetini artirmak, karsilama ve yönlendirme hizmetinin daha etkin verilmesini saglamak, klinikte uzun süre yatan hasta ve çocuklarimizin sosyal ortamdan kopmamasini saglamak, saglik alanindaki meslek gruplarinin gençlerimize tanitmak, gençlerin özgüveninin artmasina katkida bulunmak ve kurumumuzun diger kurumlarla olan iletisimini artirmaktir. 2013-2014 yili proje çalismasi yine Valimiz Murat Koca’nin baskanliginda, 8 liseyle Karaman Devlet Hastanesi binasinda ayni cosku ve heyecanla devam edecektir” dedi.
Vali Murat Koca’da projenin amaciyla ilgili olarak, “Bu proje kapsaminda ögrencilerimiz yardima ihtiyaci olan özellikle yasli, engelli hastalarimiza yardimci olup onlari karsiliyorlar. Ne gibi ihtiyaçlari oldugu konusunda kendilerine sorular sorup onlara bizzat refakat ederek hastanenin hangi birimine gideceklerse götürüp islemlerini yaptiriyorlar. Arkadaslarimizin verdigi rakamlara göre yönlendirme hizmeti yüzde 80’ler civarinda. Onun disinda da diger karsilama, sorulara cevap verme hizmetini yürütüyorlar. Burada görev alan ögrencilerimizin tümünün gönüllü olarak bu hizmete katilmis olmalari çok önemli. 15 gün süreyle 8 okulumuzdan gelecek ögrenciler dönüsümlü olarak bu hizmetleri vermis olacaklar. Kurumlarimiz rutin isleriyle birlikte bu tür projelerle hem kurumlar arasi isbirligini saglamakta hem de topluma örnek olmaktadirlar. Saglicakla Kal projesinde yapilacak çalismalarin geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da vatandaslarimiza faydali olacagina inaniyorum” dedi.
17 Subat-6 Haziran 2014 tarihleri arasinda uygulanacak olan projeyle hastanede yer bulma konusunda zorluk çeken hastalara destek olunacak, hastalar daha hizli ve daha kaliteli hizmet alma imkani verilecek. Projede yer alan 8 liseden her gün 15 ögrenci hastalarin hizmete daha kolay ulasmalari ve daha kisa sürede tedavi görmelerini saglayacak. Tedavi sürecinde yatan hastalara istemeleri halinde gazete, kitap, dergi okuyacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284