Karaman’da TURKOVAC Aşı Uygulaması Tarihi Belli Oldu

Karaman’da yerli aşı TURKOVAC pazartesi günü uygulanmaya başlıyor.

Karaman’da TURKOVAC Aşı Uygulaması Tarihi Belli Oldu

Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın 12.01.2022 tarihinde yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına ilişkin açıklamasında bilimsel verilerini paylaştığı, Türk Bilim insanları tarafından geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen % 100 yerli Koronavirüs aşısı TURKOVAC’ın Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 Şubatta uygulanmaya başlayacağını açıklayarak aşı zamanı gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet etti.

İl Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili, “Sağlık Bakanlığımızca ilimize gönderilen %100 yerli ve milli Koronavirüs aşımız TURKOVAC, 7 Şubat tarihinde Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanemizde uygulanmaya başlayacaktır.

TURKOVAC aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, MHRS üzerinden randevu alarak; Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşılarını yaptırabileceklerdir.

TURKOVAC aşısı hiç aşı olmamış kişilere 1. Doz olarak, herhangi bir aşı ile 2 doz aşılanmış kişilere ise hatırlatma dozu olarak uygulanacaktır. TURKOVAC aşısı şuan sadece 18 yaş üzeri vatandaşlarımıza uygulanacaktır.” İfadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284