Karaman’in Ilk Ve Tek Çocuk Psikiyatristi Devlet Hastanesinde Göreve Basladi

Karaman Devlet Hastanesi hekim kadrosuna Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari uzmaninin atamasinin yapilmasiyla Ilimizin önemli bir eksigi giderildi.

Karaman’in Ilk Ve Tek Çocuk Psikiyatristi Devlet Hastanesinde Göreve Basladi

Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda adindan sikça söz ettiren ve diger tip dallarina göre nispeten daha yeni olan Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari hizmetine gelisen ve yenilenen yasantimizla birlikte daha çok ihtiyaç duyulmaya baslandi. Ülkemizde halen sadece büyük sehirlerde olan Çocuk ve Ergen psikiyatristinin Ilimize atanmasi büyük bir büyük bir firsat.
Bugüne kadar çocuk ve ergen ruh sagligiyla ilgili hastaliklarda büyük merkezlere gitmek zorunda kalan Karaman halki bundan sonra 0-18 yas arasi bebek, çocuk ve gençlerde, zihinsel ve ruhsal gelisimin degerlendirilmesi için il disina çikmayacak. 9 Eylül Üniversitesi Tip Fakültesinde uzmanligini tamamlayan Uz. Dr. Ferhat Yaylaci ve beraberindeki psikolog, çocuk gelisim uzmani ile birlikte ekip halinde çocuk, genç ve en önemlisi ebeveynlerin sikintilarinin giderilmesi için çalisacak. Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari Polikliniginde 0-18 yas arasi bebek, çocuk ve gençlerde, zihinsel ve ruhsal gelisimin degerlendirilmesi, ebeveyn veya bakim verenler ile çocuk ve gençlerin saglikli ruhsal gelisim hakkinda bilgilendirilmesi, baslica çocukluk çaginda sik karsilasilan zeka geriligi ve iliskili sorunlar, dikkat eksikligi ve hiperaktivite bozuklugu, karsit olma karsi gelme bozuklugu, davranis bozuklugu, konusmada gecikme, kekemelik ve diger konusma ve iletisim bozukluklari, otizm ve otizm ile iliskili sorunlar, okul reddi, ayrilma anksiyetesi bozuklugu, obsesif kompulsif bozukluk, panik bozuklugu gibi kaygi bozukluklari, depresif bozukluk ve manik depresif bozukluk gibi duygu durum bozukluklari, sizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar, travma sonrasi stres bozuklugu, fiziksel, duygusal ve cinsel istismar, tik bozuklugu vb. durumlarda gerekli degerlendirme ve müdahaleler yapilacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284