Karamanli Imam’dan Her Cana 1 Isim

Aslen Karamanli olan ve Konya’daki Hasbey Camii’nde imam olarak görev yapan 37 yasindaki din adami Murat Küçük, henüz 18 yasindayken böbrek yetmezligi tanisi konulan ve annesinden böbrek nakli oldu.

Karamanli Imam’dan Her Cana 1 Isim

 Küçük, 6 yil önce dünyaya gelen minik ogluna ameliyati gerçeklestiren Dr. Ahmet Yilmaz’in adini verdi. Her sey yolunda giderken Murat Küçük’e 3 yil önce de pankreas kanseri teshisi konuldu. “Ameliyat olursan böbregini kaybedersin, olmazsan ölürsün” denilen Murat Küçük, tüm tehlikeyi göze alarak yeniden ameliyat masasina yatti. Basarili geçen ameliyatin ardindan bir kez daha sagligina kavusan talihli imam, 2 ay önce yeniden baba oldu. Murat Küçük, ikinci evladina, onu 3. kez yasama döndüren Prof. Dr. Ünal Aydin’in ismini verdi.
Konya’nin Meram Ilçesi’nde yasayan 37 yasindaki Murat Küçük, genç yasta yasam mücadelesine basladi. Imam Hatip Lisesi’nde ögrenim görürken, böbrek yetmezligi teshisi konulan Murat Küçük 5 ay boyunca diyalize girse de böbrek nakli olmasi gerektigine karar verildi.
ILK ISIM NEFROLOGDAN
Lise 2. siniftayken annesinden böbrek nakli olan Murat Küçük, iyilestikten sonra tekrar okula döndü ve liseyi bitirdi. Kendisine böbregini veren annesi için yedek parçaci deyimini kullanan Murat Küçük, normalde böbrek nakli olan hastalarin 20-30 yil boyunca kullanmak zorunda oldugu ilaçlarini, doktorunun tavsiyesi ile 2 yil sonra birakti ve hiç nakil olmamis gibi hayatina devam etti. Bu sirada dünya evine giren Murat Küçük, 10 sene sonra ilk oglunu kucagina aldi. Annesinden böbrek naklini gerçeklestirerek ona ikinci kez yasam sansi veren Dr. Ahmet Yilmaz’in adini ogluna veren Murat Küçük’ün kabus görmesine neden olan ikinci saglik sorunu 2013 yilinda ortaya çikti.
PANKREAS KANSERI
Konya’daki Hasbey Camii’nde imam olarak görev yaparken, midesinde ve sirtinda siddetli agrilar hisseden Murat Küçük, doktora görünmeyi ihmal etmedi. Karaman’daki doktorlari, çamur ve tas oldugunu söyleyerek, Küçük’ün safra kesesini aldi ancak sorununun safra kesesinden kaynaklanmadigi, agrilarin bir türlü geçmemesi üzerine çekilen MR’inda anlasildi. Bos yere safra kesesini de aldiran Murat Küçük’ün pankreasinda tümör oldugu ortaya çikti. Daha önce böbrek nakli oldugu için ameliyat masasina yatmasi çok tehlikeli olan Murat Küçük’e doktorlari, “ameliyat olursan böbregini kaybedebilirsin, olmazsan yasama sansin ancak yüzde 1’ dedi. Internetten yaptigi arastirma ile Prof. Dr. Ünal Aydin’a ulasan Murat Küçük, daha önce hiç gelmedigi Izmir’de yeniden ameliyat masasina yatti.
KREATIN SEVIYEM DÜSTÜ
Ameliyata 4 kreatin seviyesi ile giren ve çiktiginda kreatin seviyesinin 3,5’a düstügünü söyleyen Murat Küçük, operasyonun da çok basarili geçtigini söyledi. Çok tehlikeli ve ölümcül olan pankreas kanserinden de kurtulan Küçük, “böbregimi kaybetmedim, pankreasim da temizlendi. Su an ilaçlarimi kullaniyorum. Perhiz yapmiyorum. Benim saglikli insanlardan hiçbir farkim yok. Ben hasta degilim. Herkes gibi isime gidip geliyorum. Bu benim 3. yasama sansim ve iyi kullanacagim” dedi.
OGLUNUN ISMI ÜNAL OLDU
Bir oglan babasi olan Murat Küçük, 2 ay önce de ikinci oglunu kucagina aldi. Bu kez minik ogluna, Prof. Dr. Ünal Aydin’in ismini verdi. “benim ailemde, sülalemde Ünal isminde kimse yok. Ben Ünal hocami sevdim. Ameliyattan önce ve sonra bana en büyük ilaç olan morali verdi. Bana verilen kemoterapi moral kadar etkili degildi. Ilaci kesse, 5 dakika sohbet etsek o bana yetiyordu. Rabbim ameliyatin ardindan bana ikinci oglumu verdi. Ismini Ünal koymak istedim. Simdi büyük oglum Ahmet’e büyüyünce ne olacagini sordugumda, ‘Ünal Aydin olacagim’ diyor. Umarim benim evlatlarim da büyür doktor olur ve insanlara ikinci üçüncü kez yasam sansi verir. Önce Allah sonra doktorlarimiza güveniyorum” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284