KMÜ Öğrencileri Sağlık Alanında Yeni Başarıya İmza Attı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri sporda, sanatta, gastronomi alanında olduğu gibi sağlık alanında da başarılarından söz ettirmeye devam ediyor.

KMÜ Öğrencileri Sağlık Alanında Yeni Başarıya İmza Attı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri VI. Tralli Travma Rallisi Yarışmasından iki madalya ile döndü. KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri bu yıl Gazi Üniversitesinde 6'ncısı düzenlenen VI. Tralli Travma Rallisi Yarışmasında büyük başarı göstererek birincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi oldu.

Türkiye genelinde 18 üniversiteden 24 takımın katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler; yüksekten düşme, triyaj, araç içi trafik kazası, dar alanda acil yardım, yetişkin ileri yaşam desteği, peditarik ileri yaşam desteği ve medikal aciller etaplarında kıyasıya mücadele ederek almış oldukları eğitimi uygulama fırsatı buldular.

KMÜ öğrencileri zorlu etapların ardından 'dar alanda acil yardım uygulaması'nda birincilik ödülüne, 'yüksekten düşme' etabında ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Rektör Namık Ak Öğrencileri Tebrik Etti

Elde ettikleri başarılarının ardından Karaman'a dönen öğrenciler, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Yıldız ve yarışmada kendilerine eşlik eden Öğr. Gör. Döndü Koyuncuoğlu, Öğr. Gör. Şeref Maden ve Öğr. Gör. Serdar Ulak ile birlikte Rektör Namık Ak'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Namık Ak, öğrencileri tebrik ederek yarışma ile ilgili kendilerinden bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mensubu olan akademik personel ve öğrencilerin her alanda büyük başarılara imza attıklarını belirterek, öğrencilere ve hocalarına başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284