KMÜ’de Ögrencilere Lösemi Ve Lösev Anlatildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Elektronik Sporlar Ögrenci Toplulugu tarafindan Lösemiye Karsi Bilinçlendirme konulu etkinlik düzenlendi.

KMÜ’de Ögrencilere Lösemi Ve Lösev Anlatildi

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen ve Lösev Halkla Iliskiler Sorumlusu Nuray Dündar’in sunumunu yaptigi konferansta Lösev’in tanitimi yapilirken lösemi hastaligi ile ilgili bilgi verildi.
“Lösev Hayat Verir”
Nuray Dündar, bagisçilarin ve gönüllülerin omuzlari üzerinde devlet destegi olmadan yükselen bir vakif olan Lösev’in okul ve hastane masraflarinin yani sira sosyal hizmetler araciligiyla ailelere yardimda bulundugunu belirterek, “Otuz aile ile baslayan yardimlarimiz suan 20 bin aileye ulasti. Ailelilere gida ve kiyafet, çocuklara ise oyuncak yardimlari yapiyoruz. 81 ili gezen tirimiz, Lösev ekibimiz ve 2,5 milyonu geçen gönüllümüzle ihtiyaci olan ailelere yardimlarimizi iletiyoruz.” dedi.
Löseminin 3,5 yil gibi uzun süreli tedavi gerektiren bir hastalik oldugunu hatirlatan Dündar, çocuklarin egitim hayatlarinin aksamamasi amaciyla onlara özel okul kurduklarini ifade ederek bu sayede lösemi hastasi çocuklarin egitimlerinin sekteye ugramadan devam ettigini söyledi. Hastane ve okul hizmetlerinden hiçbir ücret alinmadigina vurgu yapan Dündar, yaz döneminde yurt disindan Erasmus programlari ile gelen gönüllü ögrencilerin de kendilerine destek oldugunu belirtti.
Hastalik hakkinda açiklama yapan Nuray Dündar söyle devam etti: “Lösemi, kemik iligindeki hücrelerin bozulmasindan kaynaklaniyor ve tedavi edilmemesi durumunda ölümle sonuçlanabiliyor. Fakat lösemi tedavi edilebilen ve bulasici olmayan bir hastaliktir. Hastaligin maliyeti ise bir çocuk için 250-300 bin lirayi bulabiliyor. Lösemi, tekrar edebilen bir hastalik ve tekrari durumunda gerek maliyet gerekse süreç daha zorlu bir hal aliyor. Hastalarin tedaviyi aldiktan sonra saglikli insanlardan farki olmuyor fakat bizlere göre daha dikkatli olmalari gerekiyor.”
Löseminin artik anne karninda bile basladigina dikkat çeken Dündar, “Farkina varmak için basiniza gelmesini beklemeyin. Saglikli beslenin, her seyi mevsiminde taze olarak tüketin, spor yapmayi ihmal etmeyin.” seklinde tavsiyede bulunarak sözlerini tamamladi.
Etkinlik ögrencilerin sorularinin cevaplandirilmasinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284