Kocaciğer Projesi Karaman'da

Akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Sağlık Bakanlığının desteği ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneğince hazırlanan ve tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan Koca Ciğer Projesi’nin bu haftaki durağı, Karaman oldu.

Kocaciğer Projesi Karaman'da
Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, 21-22 Haziran 2016 tarihlerinde Merkez 3 No’lu ASM bahçesinde Mobil KETEM aracı, Sağlıklı Yaşam Aracı ve Koca Ciğer Maketi ile 23-24 Haziran 2016 tarihinde Makro AVM’de ise Sağlıklı Yaşam Aracı ve Koca Ciğer maketi ile stantlar kuruldu.
Kurulan stantlarda vatandaşlara kanser ve kanser çeşitleri ile ilgili el broşürleri dağıtılarak kanser taramaları konusunda bilgiler verildi. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde ve Mobil KETEM aracında ücretsiz kanser taramaları yaptırabilecekleri ve ücretsiz sigara bırakma ilaçlarını da  Halk Sağlığı Müdürlüğünden  temin edebileceklerine dair bilgiler verildi.
Bunların yanı sıra sağlık okur-yazarlığının arttırılması için anne-çocuk sağlığı, kronik hastalıklar, ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirmeler yapılarak ilgili konularda halka broşürler dağıtılmış ve Sağlıklı Yaşam Aracı vasıtasıyla video gösterimleri yapıldı.


 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2016, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284