Konya`ya Semazen Figürlü Devlet Hastanesi

Numune Hastanesi Projesi ile Konya`nin çok önemli bir mimari esere de kavusacagini belirten Saglik Il Müdürü Dr.Hasan Küçükkendirci, `Semazen figürü`seklindeki mimari tarziyla Numune Hastanesi Konya`nin sembollerinden olacaktir`dedi.

 Konya`ya Semazen Figürlü Devlet Hastanesi

Konya Numune Hastanesi Insaati'nin hizla devam ettigini belirten Il Saglik Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, 'Yaklasik 90 milyon Türk Lirasi harcanarak bitirilmesi planlanan Konya Numune Hastanesi, mimari yapisi ile de Konya'nin en modern binalari arasinda yer alacaktir' dedi.
En son teknikler kullanilarak yapimina baslanan Konya Numune Hastanesi Binasi'nin sehre yeni bir hava katacagini belirten Küçükkendirci, 'Konya Numune Hastanesi'nin Projesi, sehrin tarihi dokusu düsünülerek hazirlanmis ve özel olarak çizilmis semazen figürlü mimarisi ile uzmanlarin tam not verdigi bir projedir'dedi.
Tam donanimli hasta odalari
500 Yatak kapasiteli hastanenin her odasinda tuvalet, lavabo, banyo, televizyon, buzdolabi ve giyinme dolaplarinin mevcut olacagini belirten Küçükkendirci, ' Odalarimiz 1 veya 2 hasta kalacak sekilde dizayn edilerek hastalarin her türlü ihtiyacina cevap verecek nitelikte ve donanimda olacaktir' dedi.
1450 araçlik otopark
Numune Hastanesi'nin bulundugu bölgede ciddi bir otopark sikintisinin da oldugunu vurgulayan Küçükkendirci, '130 bin metrekare kullanim alanina sahip olan hastanemizin 1450 araçlik kapali otoparkida mevcut olacagindan o bölgede yasanan otopark sikintisi da büyük ölçüde giderilecektir'diye konustu.
Aralik 2015'te hizmete girecek
2015 yili Aralik ayinda hastane insaatinin bitirilecegini ve hasta kabulüne baslanacagini ifade eden Küçükkendirci, 'Günümüzün teknolojik imkanlari kullanilarak insaati devam eden hastanemiz bölgenin ihtiyaçlarina cevap verebilecek tam donanimli bir saglik merkezi olacaktir' ifadelerini kullandi.

Kaynak: haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284