Meme Ve Rahim Agzi Kanserleri Üniversiteli Gençlere Anlatildi

Karaman Valiligi Halk Sagligi Müdürlügü’nün “2012 Yili Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayi Etkinlikleri” kapsaminda düzenledigi ‘kanser’ konulu konferansin konugu Kanser Erken Teshis Tarama ve Egitim Merkezi (KETEM) hekimi Dr. Merve Küçükoglu oldu.

Meme Ve Rahim Agzi Kanserleri Üniversiteli Gençlere Anlatildi
Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda 28 Kasim Çarsamba günü saat 14.00’te gerçeklestirilen etkinlige üniversitenin idari ve akademik personeli ile ögrenciler katildi.
Merve Küçükoglu meme ve rahim agzi kanserleri hakkinda görsel sunumu esliginde ayrintili bilgiler verdi. Meme kanserine sebep olan faktörlerin basinda cinsiyet, genetik durum ve sigara kullaniminin geldigini söyledi. 
Meme kanserinin erken teshisi açisindan kendi kendine meme muayenesinin öneminden bahseden Küçükoglu, “Her kadin bir ayna yardimiyla ilgili dokulari gözlemlemeyi düzenli bir aliskanlik haline getirmelidir. Bu, hastaligin teshis ve tedavisinde çok önemlidir. Kadinlarin kendi meme dokularini tanimalari ve herhangi bir degisikligi gözlemlemeleri hastaliga müdahaleyi kolaylastiracaktir.” dedi.
20 yasindan itibaren ayda bir defa her kadinin kendi kendine meme muayenesi yapmasi gerektigini belirten Küçükoglu, 50 yasindan itibaren de 2 yilda bir mamografik muayenenin yaptirilmasina isaret etti. Erken taninin kanseri yenmede çok önemli rol oynadigina dikkati çekti.
Dr. Merve Küçükoglu rahim agzi kanserinin baslica sebeplerini de sigara kullanma, birden çok eslilik ve çok dogum yapma olarak gösterdi. Rahim agzi kanserinin teshisinde yararlanilan testler hakkinda bilgiler sunan Merve Küçükoglu 30 yasindan itibaren 5 yilda bir defa bu testlerin yapilmasi gerektigini söyledi.
Dr. Merve Küçükoglu katilimcilarin sorularini cevaplandirarak etkinligi sonlandirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284