Mümine Hatun Hastanesi’nde Ilk Kez Boyun Fitigi Ameliyati Yapildi

Ilimizde saglik alaninda hizmetlerini sürdüren ve deneyimli hekim kadrosuyla Karamanlilarin tercih ettigi Mümine Hatun Hastanesi’nde ilk kez boyun fitigi ameliyati gerçeklestirildi.

Mümine Hatun Hastanesi’nde Ilk Kez Boyun Fitigi Ameliyati Yapildi
Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmani Op. Dr. Gökhan Resitoglu tarafindan gerçeklestirilen ameliyatla hastayi sagligina kavusturdu.
Resitoglu, “Bel ve boyun fitiklari beyin cerrahisi pratiginde çok sik karsilastigimiz hastaliklar. Tabiî ki tedavisi mümkün. Tip ilerledikçe her yil tedavilere yenileri ekleniyor. Ama genel tedavilerin disinda yine her zaman gibi en klasik tedavisi var olan fitigin çikarilmasi. Biz bu anlamda hastanemizde bu tür tedavileri çok sik yapiyoruz. Boyun fitigiyla ilgili merkezimizde daha önce bir operasyon gerçeklestirilmemisti. Ben burada göreve basladiktan sonra gerekli ekipmanlari tamamladik. Suanda bu ameliyati yapmak için herhangi bir engelimiz kalmadi. Hastamiz Mustafa bey bizim hastanemizde çalisiyor. C4 ve C5 altida iki adet fitigi vardi. Operasyon sirasinda ayni anda iki fitigina müdahale ederek onu uzun süredir var olan özellikle sag kal agrisi ve güçsüzlügünden kurtarmis olduk. Bundan sonrada yine ayni sekilde bu tür tedavilere merkezimizde devam edecegiz” dedi.
Boyun fitigi ameliyati olan hasta Mustafa Tolu, “Siddetli omuz ve boyun agrisiyla sol tarafimda kolumun uyusmasi ve elimdeki güç kaybindan dolayi hocama geldim. Boyun fitigi teshisi konuldu. Ameliyat olmam gerektigi söylendi ve bu ameliyata karar verdim. Hocamizin eline koluna saglik diyorum beni sagligima kavusturdu. Hocama, ameliyat ekibine ve hastanemize tesekkür ediyorum” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284