Ögrenciler Saglik Konusunda Bilgilendirildi

Il Halk Sagligi Müdürlügü tarafindan Okul Sagligi Hizmetleri Programi ve Halk egitim programi dahilinde ilimiz Abdullah Tayyar Anadolu Lisesinde bir egitim semineri verildi.

 Ögrenciler Saglik Konusunda Bilgilendirildi

Egitimde,  “Kanser Nedir? Kanserden Korunma, Sigaranin Zararlari, Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Bilinçli Ilaç Kullanimi” konularinda bilgi verildi.

Konuyla ilgili olarak Il Halk Sagligi Müdürü Ali Riza Altunsoy yaptigi açiklamada, “Sagligin gelistirilmesi, insanlarin kendi sagliklari üzerindeki kontrollerini artirmalarini ve sagliklarini gelistirmelerini saglama sürecidir. Sagligi gelistirmedeki amaç dogru saglik davranislarinin genis halk kitlelerine ulasmasinin saglanmasidir. Il Halk Sagligi Müdürlügü olarak halkimizin sagligini gelistirmek amaci ile halkimiza daha etkin çalismalar yapilmasi planlanmaktadir. Bu çalismalarin önemli bir ayagi olan “Okul Sagligi Hizmetleri Programi ve Halk Egitim Programi” ilimizde baslatilmistir. Okul sagligi hizmetlerinin amaçlari; ilimizde okul çagindaki bütün çocuklarin olabilecek en iyi bedensel, ruhsal ve toplumsal sagliga kavusmalarini saglamak ve sürdürmek, okul çocuklarinin saglikli bir çevrede gelisimini saglamak ve çocuklarin, ailelerinin ve toplumun saglik düzeyini yükseltmektir. Bu amaçla karaman merkez ve ilçelerinde olusturdugumuz okul sagligi ekiplerimiz ile okullarin ögrenciler, ögretmenler ve çalisanlar için sagligi gelistiren ortamlar olarak yapilandirilmasi saglanacaktir. Okul egitimleri kapsaminda Yeterli ve Dengeli Beslenme, Düzenli Fiziksel Aktivite, Hijyen, Ergen Sagligi, Diabet, Bilinçli Ilaç Kullanimi ve Sigaranin Zararlari ve Kanser konularinda egitimler yapilacaktir. Ayrica planlanan Halk Egitimi Programi ile halkimizi saglik konusunda bilinçlendirme çalismalari yürütülecektir. Halk egitimlerinde ise “Saglik Beslenme, Düzenli Fiziksel Aktivite Yapilmasi, Diyabet, Asiri Tuz Tüketiminin Azaltilmasi, Hipertansiyon ve Astim-KOAH Hastaliklari” konusunda egitimler yapilmasi planlanmistir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284