Özel Hastanelere Anne Odalari Zorunlulugu Geldi

Saglik Bakanligi, kendi bünyesindeki hastanelerde anne odalari bulunmasini zorunlu hale getirmesinin ardindan ayni sarti özel hastaneler ve üniversite hastanelerine de getirdi.

Özel Hastanelere Anne Odalari Zorunlulugu Geldi

2012'de binde 11.6 olan bebek ölüm hizinin azaltilmasi amaciyla hazirlanan yönetmeligi yayinlayan bakanlik, kamu hastane birliklerini, üniversiteleri ve özel hastaneleri uyararak yenidogan servislerinde anne odalari bulunma sarti getirdi.
Servisle ayni katta ve bir yatakli olacak
Bakanligin hazirladigi yönetmelige göre bünyesinde yenidogan yogun bakim servisi bulunan hastanelerde, özellikle prematüre bebegi olan annelerin saglikli tedavi süreci geçirmesi için düzenlemeler yapilmasi istendi. Bu kapsamda anne ve bebegin taburcu olmadan önce, bebekleriyle birlikte kalabilecekleri ve servis ile ayni katta olan, en az bir yatakli olmak kaydiyla anne uyum odalari açilmasi zorunlu hale getirildi. Üniversiteler ve özel hastaneler bünyesinde de kurulmasi zorunlu tutulan odalarin belirlenen sartlara uygun olmasi istenirken, anne ve bebegin sagligi açisindan hijyen kurallarina dikkat edilmesi konusunda uyarilarda bulunuldu.
Yenidogan ünitelerine siki denetim
Yenidogan yogun bakim servislerinin denetlenmesi ve tescili için görevlendirilecek komisyonda ise degisiklige gidildi. Böylece yenidogan servislerinin uygun oldugunu belirlemek ve onaylamak için il saglik müdürlügünden 4 uzmanin komisyon olusturmasi istendi. Komisyonun il saglik müdürlügünden bir müdür yardimcisi baskanliginda, kamu yatakli saglik hizmetleri sube müdürlügünden uzman, çocuk enfeksiyon hastaliklari ve klinik mikrobiyoloji uzmani doktor, yenidogan yogun bakim konusunda deneyimli bir çocuk sagligi ve hastaliklari uzmani doktorun katilimi ile gerçeklestirilebilecegi vurgulandi.
STAR
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284