Paramedikler Günü Konferansi Verildi

22 Aralik Paramedikler günü nedeniyle Saglik Müdürlügü ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi tarafindan saglik teskilatinin ve 112 Acil saglik hizmetlerinin önemli bir konuma sahip olan ambulans ve acil bakim teknikerlerine yönelik bir konferans verildi.

Paramedikler Günü Konferansi Verildi

Konferansa Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu, Il Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Bashekimi Dr. Fatih Rüstü Delen, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Üniversite ögretim görevlileri ve ögrenciler katildi.
Paramediklerin önemine deginen Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, “Bugün Karaman 112, 13 acil saglik hizmetleri istasyonu, 30 ambulans (Bu ambulanslarin içinde Kar paletli obez yogun bakim ambulanslari gibi özel donanimli araçlar da mevcuttur) Acil Çagri Merkezine entegre Komuta merkezi, Üstün Haberlesme sistemleri, Hava ambulansi gibi çagin gerektirdigi olusabilecek her türlü acil durumla bas edebilecek alt yapiya sahiptir. Ambulanslarin hastalara ulasmasinda en önemli faktörlerden birisi ulasimdir. Karaman’da kentsel vakalara ulasmada Bakanligin belirledigi 10 dakika standardinin altinda olup, bu 4-5 dakika arasindadir. Kirsalda yüzde 95 vakalara ise ilk 30 dakika içinde ulasilmaktadir. Bu ulasma süreleri büyük sehirlerde trafik nedeniyle çok daha uzun olabilmektedir. Bu sebeple bakanligimiz “YASAMA YOL VER” projesi ile farkindalik meydana getirmektedir. Bugün dolayisiyla basta paramediklerimiz ve ögrencilerimizin gününü kutlar, ayrica ögrenimlerine katki saglayan ögretim görevlilerimize ayrica tesekkür ederim” dedi.
Programin sonunda Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Il Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy’a ve Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu’na plaket verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284