Psikiyatri Servisi Ile De Öncü

Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi, hastanenin birimlerini kamuoyuna tanitmayi sürdürürken bu haftaki duragi Psikiyatri Servisi ve Toplum Ruh Sagligi Merkezi oldu.

Psikiyatri Servisi Ile De Öncü

Psikiyatri Servisinde ikisi uzman hekim, ikisi psikolog ve 10 hemsire olmak üzere 14 kisi görev yapiyor.
15 yatakli erkek ve 23 yatakli bayan bölümü olmak üzere iki bölümden olusan serviste sabahlari bir psikolog ve bir hemsire esliginde günaydin toplantisi ile baslayan tedavi bahçe gezisi, pinpon, okey, tavla, ebru kursu gibi aktivitelerle devam ediyor. Servisin kurallarina uygun olarak da görüsme ve ziyaret saatleri bulunuyor.
Toplum Ruh Sagligi Merkezinde ise ruhsal ve duygusal bozuklugu olan hastalara toplum temelli ruh sagligi modeli çerçevesinde psiko-sosyal destek hizmetleri veriliyor ve takip ve tedavileri yapiliyor.
Merkezden sizofreni, sizo-affektif bozukluk, atipik psikoz, bipolar bozukluk gibi psikotik rahatsizliklari bulunan vatandaslar yararlaniyor.
Hastane servisi ile evlerinden alinan kursiyerler, merkezde güne sabah sporu ile basliyor. Ardindan çay saati ve günaydin toplantisina katilip, birlikte yenilen ögle yemegi ardindan usta ögreticiler rehberliginde is-ugrasi terapisi kapsaminda verilen resim, hali dokuma, cam boyama ve ahsap boyama gibi derslere katiliyor. Daha önce verilen ebru, hali desen çalismasi, taki tasarimi ve halk oyunlari kurslari basariyla tamamlanirken bu kurslarda üretilen el emegi ürünlerinin sergisi 23 – 27 Haziran tarihleri arasinda Tas Bina sergi salonunda Karamanlilarin begenisine sunulacak.
Merkezde ayrica hastalarin topluma katilimini artiran sosyal faaliyetlerde düzenli olarak yapiliyor. Bu kapsamda Sinema gösterimi, Konya gezisi, Karaman gezisi, çesitli sergilerin gezilmesi, piknik, canli müzik etkinligi yapiliyor. Merkezde grup terapisi, is-ugrasi terapisi, mutfak terapisi, bireysel görüsme, aile danismanligi ve hizmet içi egitimler planli bir program kapsaminda uygulaniyor. hastalarin ilaç takibi, enjeksiyon takibi, düzenli kan tahlili yaptirmasi da verilen bir diger hizmetler olarak veriliyor.
Ayrica merkeze devam edemeyen hastalara ev ziyaretleri yapilarak merkezin tanitimi ve tedavilerinin takibi yapiliyor. Bunun yaninda maddi durumlari da yapilan sosyal inceleme ile ele alinmakta ve faydalanabilecekleri sosyal yardimlar hakkinda bilgi veriliyor.
Hastalarin aile hekimleri de ziyaret edilerek bilgilendirilmekte ve gerektiginde isbirligi yapilabiliyor. Toplum Ruh Sagligi Merkezinde Sorumlu Hekim Psikiyatrist Fatih Ercin, Sosyal Hizmet Uzmani Aydin Bagci, Hemsireler Halide Toptas ve Özlem Koçak, Sekreter Nur Çiçekli ve Personel Fatma Göcer görev aliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284