Sagligin Uzmanlari Taskale Incesu Magarasinda Arastirma Yapiyor

Ilimize bagli Taskale beldesi hudutlari içerisinde yer alan ve Mevlana Kalkinma Ajansi’nin destegiyle içerisi isiklandirilip yürüyüs yollari yapilarak magara turizmine kazandirilan Incesu magarasi astim hastalarina iyi gelip gelmedigi konusunda arastirilacak.

Sagligin Uzmanlari Taskale Incesu Magarasinda Arastirma Yapiyor

Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uzman Doktor Nuriye Ulu, Idari ve Mali Isler Baskani Mehmet Yavuz, Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Tugrul Bulut, Gögüs Hastaliklari Uzmani Dr. Sezgin Sahin Duyar ve Halk Sagligi Müdürlügü egitim hemsiresi Handan Altunkan’dan olusan saglik heyeti Taskale Incesu magarasina giderek, magaranin astim hastaligina iyi gelip gelmedigi hakkinda arastirma yapacaklarini söylediler.
Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu’nun da katildigi programda, nem ve basinç oranini kontrol eden Uz. Dr. Sezgin Sahin Duyar, arastirmalarin devam edecegini, yapilan tetkiklerin astim hastaligi için iyi olabilecegini belirtti. Bununla ilgili Haziran ayi içerisinde planlanan programda; astim hastalari ile birlikte Taskale Incesu Magarasi’na gidilerek, tedavi sürecinin nasil olacagi hakkinda bilgi alinacagini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284