Saglik Bakanligi’ndan Hastanelerimize Tesekkür

Hastane enfeksiyonlarinin önlenmesine yönelik çalismalar Saglik Bakanligi Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügünün 11.08.2005 tarih ve 25903 sayili Resmi Gazetede yayimlanan “Yatakli Tedavi Kurumlari Enfeksiyon Kontrol Yönetmeligi” çerçevesinde ve “Hastane Enfeksiyonlari Bilimsel Danisma Kurulunun Teskili, Görevleri ile Çalisma Usul ve Esaslari Hakkinda Yönerge” kapsaminda olusturulan Hastane Enfeksiyonlari Bilimsel Danisma Kurulu” destegi ile yürütülüyor. Bu Yönetmelik geregi tüm yatakli tedavi kurumlarinda hastane enfeksiyonlari sürveyansi yapilarak veriler Ulusal Hastane Enfeksiyonlari Sürveyans Agi’ na kaydedilerek Saglik Bakanligi’na bildiriliyor.

Saglik Bakanligi’ndan Hastanelerimize Tesekkür

Bakanliga bildirilen bu veriler degerlendirilirken ilimiz Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi’ne bagli saglik kurumlarindan Karaman Devlet Hastanesi ve Ermenek Devlet Hastanesinde bulunan yogun bakim ünitelerinin 2012 yili invaziv araç iliskili hastane enfeksiyon hizlari, ülke genelindeki benzer yogun bakim üniteleri ile kiyaslamasi yapilarak bu kiyaslama neticesinde Bakanlik tarafindan her iki saglik kurumuna ve hastanelerde görev yapan Enfeksiyon Kontrol Komitesine Ulusal Hastane Enfeksiyonlari Sürveyans Sistemine katkilarindan dolayi tesekkür edildi.
Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu, Idari ve Mali Hizmetler Baskani Uz. Dr. M. Seçkin Ulu ve Karaman Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. M. Kerim Serbetçi; hastanelerin Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nin özverili çalismalarindan ve destekleri ile Komiteye yardimda bulunan yogun bakimlardaki görevli personeline gayretlerinden dolayi tesekkür belgelerini sunarak basarilarinin devamini dilediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284