'Sağlık İçin Hareket Et' Etkinliği Düzenlendi

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü nedeniyle fiziksel aktivite etkinliği düzenledi.

'Sağlık İçin Hareket Et' Etkinliği Düzenlendi

Yapılan etkinlikle ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sağlıklı ve mutlu bir toplumun oluşması için hareketli aktif bir yaşam ve egzersizlerin günlük yaşantımızın bir parçası olması gerekmektedir. Fiziksel aktivite, her yaşta sağlığa yararlıdır. Düzenli fiziksel aktivite, çocukların ve gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, istenmeyen kötü alışkanlıklardan kurtulmada, sosyalleşmede, yetişkinlerin çeşitli kronik hastalıklardan korunmasında veya bu hastalıkların tedavisinde - tedavinin desteklenmesinde, yaşlıların aktif bir yaşlılık dönemi geçirmelerinin sağlanmasında bir başka deyişle tüm hayat boyunca yaşam kalitesinin artırılmasında önemli farklar yaratabilmektedir. Yetişkin her birey için haftalık en az 150 dakika orta şiddette egzersiz önerilmektedir. Bu egzersizlerin büyük kas grubunu içeren, yürüyüş, hafif koşu, bisiklet veya yüzme gibi dayanıklılık aktivitelerinden oluşması, her bir egzersiz seansının en az 10 dakika olması ve haftanın en az 3-5 gününe yayılmış olması tercih edilmelidir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde ve fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs günü “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir.   10 Mayıs'ın Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü olması nedeniyle Halk Sağlığı Başkanlığı çalışanları 'Güne Fiziksel Aktivite Yaparak Başlıyorum' etkinliğinde buluştu. Etkinlik kapsamında kurumumuz bahçesinde fizyoterapist eşliğinde ısınma, esneme ve germe hareketleri yapılarak güne başlandı. Fiziksel aktivite yapmanın faydalarına dikkat çekildi.

Ayrıca 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü dolayısıyla Karaman Kız Öğrenci Yurdu’ nda fiziksel aktivite etkinliği yapılarak gençlerle bir araya gelindi.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284