Saglik Müdürlügü’nden Evde Saglik Hizmeti

Il Saglik Müdürlügü merkeze bagli belde ve köylerde hizmet vermek üzere Evde Saglik Hizmetleri birimini kurarak çalismalarina basladi.

Saglik Müdürlügü’nden Evde Saglik Hizmeti
Konuyla ilgili olarak Saglik Müdürlügü Basin biriminden yapilan açiklamada, “Saglik Hizmetlerine ulasmada zorluk çeken Evde Saglik Hizmetleri sunumuna ihtiyaci olan bireylerin muayene, tibbi bakim ve rehabilitasyonlarinin evinde ve aile ortaminda saglanmasi, bu kisilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilmesi için Saglik Bakanligi’na bagli saglik kurumlari bünyesinde evde saglik hizmetleri birimleri kurulmustur. Bu baglamda Karaman Devlet Hastanesi 82.yil ek binasinda hizmet vermekte olan Evde Saglik Hizmetleri Biriminin ihtiyacina binaen ek olarak Karaman Merkez Toplum Sagligi Merkezi bünyesinde Karaman Merkeze bagli belde ve köylerde hizmet vermek üzere 17 Ocak 2012 tarihi itibari ile Evde Saglik Hizmetleri Birimi kurulmus olup çalismalarina baslamistir.
Ilk asamada 444 38 33 ( 444 EVDE ) numarali telefondan randevulu olarak ;
-KOAH (ileri Dönem) vb… Solunum Sistemi Hastalari
-Yataga Bagimli Hastalar
-Terminal dönem palyatif bakim hastalari
-Ileri derecedeki kas hastalari
-Spastik Çocuklar
hizmet guruplarindadir. Kurulan birimimizde 1 Doktor, 1 Hemsire, 1 Saglik Memuru, 1 Soför Evde Saglik Hizmet Araci ile hizmet vermektedir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284