Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Karaman’daydı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş,  Genel Sekreter Dr. Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Karaman’daydı

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Karaman Sağlık-Sen Şubesi Genişletilmiş İl Divanı Toplantısı'na katılmak üzere geldikleri İl ziyaretinde Genel Sekreter Dr. Hasan Arslan’ı ziyaret etti. 

Ziyarete Karaman Sağlık-Sen Şubesi Başkanı İdris Güneş ve Yönetim Kurulu üyeleri de iştirak etti. 

Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan yapılan ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.  

Dr. Arslan, çalışanının çok fazla olduğu bir camianın sendikal çalışmalarını yürüttüklerini bu nedenle de Sağlık Sen’in sorumluluğunun çok, yükünün ağır olduğuna dikkat çekti. “ Bizler çalışmalarımızı önce hasta sonra personel odaklı olarak yürütüyoruz”  diyen Genel Sekreter  “ hastalarımızın memnuniyetine yönelik yaptığımız iyileştirmeleri çalışanlarımız için aynı ölçüde yapamıyoruz. Çalışma koşulları, özlük hakları vb. sistemsel sıkıntılara yönelik çabalarımızın desteklenmesi gerekiyor. Bu nedenle personelimiz için yapılacak iyileştirmeler ancak sizlerin çabalarıyla mümkün” dedi. 

Ülkemizde sayıca fazla, bir o kadar da ağır çalışma koşullarına ve risklerine sahip bir iş kolunda görev yaptıklarını anlatarak günümüzde artık çalışanların pek çoğunda tükenmişliğin üst safhalara çıktığını vurguladı.   Sağlık-sen olarak çalışan memnuniyetine yönelik kalıcı adımların atılmasının büyük bir beklenti haline geldiğini hatırlattı. Karaman’da ek ödemelerde son 6 ayda yapılan artışın çalışanlarda oluşturduğu olumlu izlenimi de örnek olarak aktardı.      

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’te konuşmasında Sağlıkta duyulan memnuniyetin hasta açısından yüzde 39’lardan yüzde 76’lara çıktığını hatırlatarak şöyle konuştu: 

“ Sağlıkta gelinen bu noktada en büyük pay sağlık çalışanlarına aittir. Sağlıkta vatandaş memnuniyetini artıran sağlık çalışanlarının memnuniyetinin de aynı derecede artması gerektiğine kesinlikle inanıyoruz. İşte bu yüzden bizlerde mücadelemizi sağlık çalışanlarının memnuniyetinin artmasına yönelik sürdürüyoruz.  Sonucudur.  Diğer taraftan yıpranma payının hayata geçirilmesi konusunda sözümüzü Sayın Cumhurbaşkanından aldık. Çalışanlarımızın her türlü özlük haklarına dair menfaatleri göz önünde bulunduruluyor, bulundurulacaktır da.” 

Genel Başkan Metin Memiş ve ekibi Karaman’daki ziyaretlerinde Karaman Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu’nu da makamında ziyaret etti.  Ziyaretlerinde çalışanların beklentilerine yönelik konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu, karşılıklı öneriler sunuldu. 

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ve beraberindekiler Devlet Hastanesinin tüm birimlerini ziyaret ederek çalışanlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinlediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284