Saglik Sen Sube Baskani Günes: Karaman’da Bu Yil Yetkiyi Biz Alacagiz

Memur-Sen`e bagli kisa adi Saglik-Sen olan Saglik ve Sosyal Hizmet Çalisanlari Sendikasi Karaman Subesi hafta sonunda basin mensuplariyla düzenlenen kahvaltili bir toplantida bir araya geldiler.

Saglik Sen Sube Baskani Günes: Karaman’da Bu Yil Yetkiyi Biz Alacagiz
Saglik Sen Sube Baskani Idris Günes, sendikanin Karaman’daki durumuyla ilgili bilgiler verirken 210 yilinda 150 olan üye sayilarinin bugün 550’ye ulastigini söyledi.
Günes, Saglik-Sen’in genel yetkili sendika oldugunu, Karaman’in da bulundugu 8 il disinda tüm illerde yetkinin sendikalarinda bulundugunu belirterek, “Bagli oldugumuz Memur-Sen Konfederasyonumuz tüm memurlarimizin Genel Yetkili Sendikasi, Saglik ve Sosyal Hizmet Çalisanlari hizmet kolu olarak ta Saglik-Sen saglik çalisanlarimizin Genel Yetkili Sendikasidir. 81 Ilimizin sadece sekizinde yetki baska sendikadadir. Bu sekiz ilden biri olan Karaman'da da insallah Haziran 2012'de yetkiyi alacagiz. Saglik-Sen Karaman Sube Yönetim Kurulu olarak, yönetim emanetini aldigimiz günden bu güne üyelerimizin hepsine ulasmaya çalisip, onlarin her konuda yanlarinda yer alarak, yardimci olma gayreti içinde olduk ve bu gayretimiz insallah daha da artarak devam edecek" dedi.
Günes, 2012 ocak ayinda üyelerine daha kaliteli ve nitelikli hizmet verebilmek için Tahsin Ünal Mahallesi Atatürk Bulvari Karaman Is Merkezi No:23/3 adresinde sube bürolarini faaliyete geçirdiklerini ve karamansagliksen.org.tr sube web sayfasi ile de güncel ve bütün üyelerinin görüs, öneri, düsünce ve duyurularina açik olduklarini kaydetti.
Günes, Saglik-Sen'in, saglik ve sosyal hizmet çalisanlarinin genel yetkili sendikasi olarak yetkiyi aldigi günden bu güne her yili, aylari ve günleri üyelerinin kazanimlari ile süsledigi gibi “Kamu Görevlileri Sendikalari ve Toplu Sözlesme Kanunu” nun kabulü ile de bu kazanimlari taçlandirdigini sözlerine ilave etti.
Toplu sözlesmenin getirdigi yenilikler:
* 4688 sayili Kanunun adi; "Kamu Görevlileri Sendikalari ve Toplu Sözlesme Kanunu" olarak degistirilmistir.
* Kamu kurum ve kuruluslarinda isçi statüsü disindaki kadro ve pozisyonlarda görev yapan herkes kamu görevlisi sayilacaktir.
* Aday ya da deneme süresinde olan memurlar da sendikalara üye olabilecek.
* 100 ve daha fazla kamu görevlisinin çalistigi isyerinin en üst amirleri ile yardimcilari ve kamu kurum ve kuruluslarinin güvenlik görevlileri sendikalara üye olabilecek.
* Toplu Sözlesme primi, Toplu Sözlesme ikramiyesi adini alacak.
* Sendika kurucusu olmak için en az 2 yil kamu görevlisi olma sarti kaldirildi.
* Sendika ve Konfederasyonlar istege bagli organlar kurabilecekler ve Genel Kurul hariç olmak üzere zorunlu organlarin yetkilerini devredebilecekler.
* Sendika subeleri ve üye sayisi bini asan sendikalar ve konfederasyonlar genel kurullarini delegelerle yapabilecekler.
* Olagan Genel Kurullarin süresi azami dört yila çikarildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284