Saglikçilar: Terör Degil, Kardeslik Diyen Gönüller, Sifa Veren Eller Kazanacak!

Ülkemizin dogu bölgelerindeki saglik tesislerine ve saglik çalisanlarina yönelik gerçeklestirilen terör eylemlerine Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi, Saglik ve Halk Sagligi Müdürlügü ortakligi ile yapilan basin açiklamasiyla tepki gösterildi.

Saglikçilar: Terör Degil, Kardeslik Diyen Gönüller, Sifa Veren Eller Kazanacak!

Devlet Hastanesi Bashekimlik binasi önünde yapilan toplantida konusan Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu, Hakkâri’nin Semdinli Ilçesi Devlet Hastanesine terör örgütü tarafindan yapilan saldiri sonucu kullanilamaz hale gelmesine ve Haziran ayindan itibaren terör sonucu hayata veda eden saglik sehitlerine duydugu öfkeyi açikladi. Doguda zor sartlar altinda yöre halkina hizmet vermeye çalisan tüm saglik çalisanlarina minnet ve sükranlarini da bildirdi.
Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy’da okudugu yazili açiklamada “Terör degil; kardeslik diyen gönüller, sifa veren eller kazanacak “ dedi.
Altunsoy açiklamasinda,“ Haziran ayindan bu yana tirmanisa geçen saldirilariyla, genç - yasli, çocuk - bebek demeden tüm halkimizi hedef alan eli kanli terör örgütü, saglik çalisanlarimiza, ambulanslarimiza ve hastanelerimize yönelik alçakça saldirina devam ediyor. 3 saglik çalisanimiz terör örgütünün gerçeklestirdigi alçakça saldirilarda hayatini kaybetti. Aile Hekimimiz Dr. Abdullah Birogul memleketi Diyarbakir’da, Saglik Memurumuz Eyüp Ergen ve Ambulans Soförü Seyhmus Dursun memleketleri Sirnak’ta ugradiklari silahli saldiri sonucu sehit edildiler. Onlarca çalisanimiz alikonuldu, ambulanslarimiza, hastanelerimize ates edildi; saglik hizmetleri aksatilmaya çalisildi. Son olarak Hakkari Semdinli’deki Devlet Hastanemiz bombali saldiri sonucunda neredeyse kullanilamaz hale getirildi. En büyük zarari Semdinli’de bizlerden saglik hizmet bekleyen halkimiz gördü. Vatandasimizin en temel haklarindan olan saglik hakkinin engellemesine yönelik bu çirkin saldirilari planlayanlari ve gerçeklestirenleri siddetle lanetliyoruz. Tek amaçlari hayat kurtarmak, insanimizin sagligina hizmet etmek olan çalisanlarimizin bu tür saldirilara maruz kalmasi asla kabul edilemez. Saglik hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarini itibarsizlastirmayi amaçlayan bu saldirilar en çok da bölge insanimiza zarar vermekte, onlarin en temel ve en dogal insani hakki olan saglik hizmetlerine ulasimini güçlestirmektedir. Çalisanlarimizin ve masum insanlarin hayatlarina kastedilerek gerçeklestirilen bu eylemler, terör örgütünün insani degerlerden ne kadar uzaklastiginin da kaniti niteligindedir. Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldirilar ve bu çagdisi anlayis, dünya medeniyetine önderlik etmis bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir. Hastanelerimizde çalisanlarimizin güvenligi için gereken tedbirler aliniyor, güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yönelik operasyonlarina araliksiz devam ediyor. Ancak unutmayalim ki teröre karsi en büyük cevap, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize simsiki kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere ragmen; din, dil, irk ayrimi gözetmeden insanimiza hizmet etmeye devam edecegiz. Bu topraklarda binlerce yildir kardesçe yasayan insanimizin sagligini daha ileriye tasima gayreti içinde olacagiz. Terör bizi asla yildirmayacak ve asla amacina ulasamayacaktir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284