Sağlıklı Yaşam Araçları Her Yerde

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Yaşam Aracı İl genelinde eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Sağlıklı Yaşam Araçları Her Yerde
Eylül Ayında Ayrancı ilçesinde başlayan eğitimler, tüm ilçelerle birlikte, Sudurağı Kasabasında, Dereköy ve Taşkale Köylerinde de devam etti.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy yaptığı açıklamada, “Sağlıklı Yaşam Aracı ve Ekibimiz 'eğitimlerine aralıksız devam ediyor. İl genelinde yürütülen bu çalışmalarda amacımız tüm vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesidir. Faaliyetlerimizin temelinde vatandaşımızın hastalanmadan gerekli önlemleri alabilecek seviyeye ulaşmaları için gerekli eğitimleri yapabilmektir. Günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri olan kanser ile mücadelemiz ise en yoğun şekilde devam etmektedir. Mobil Kanser tarama aracımız ile her yıl risk grubundaki tüm halkımızın taramalarının yapılmasıdır. Tüm halkımızı mobil sağlık araçlarımızda yapılan faaliyetlerimize destek olmalarını, bu araçlarda verilen eğitimlere katılmalarını, dağıtılan broşürlerden alarak bilgi edinmelerini bekliyorum. Ayrıca bu çalışmalarda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
Sağlıklı yaşam aracında vatandaşlar önemli sağlık sorunlarından olan kanser, diyabet, obezite, astım, koah gibi hastalıklar hakkında bilgilendiriliyor. Ayrıca mobil Kanser Tarama aracı ile yerleşim yerlerine gidilerek vatandaşın kanser taramaları da yapılıyor. Eylül ayı içinde Bayır ve çevre köylerde kanser tarama faaliyetleri gerçekleştirildi.
wwww

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284