Saglikta Yeni Dönem 2 Kasim’da Basliyor

2 Kasim`dan itibaren devlet hastanelerinde hizmet kalitesi artiyor..

Saglikta Yeni Dönem 2 Kasim’da Basliyor
'Saglikta Dönüsüm Projesi' kapsaminda 81 ilde olusturulan Kamu Hastaneler Birligi (KHB) Genel Sekreterligi, bakanliga bagli hastanelerin tek çati altinda yönetilmesini saglayacak.
Birlesmeyle birlikte; sinirli sayidaki saglik personelinin tek elden yönetilmesi, kaynaklarin verimli kullanilmasi, saglik giderlerinin azaltilmasi ve vatandasa daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlaniyor.
Saglikta uygulanan dönüsüm projesi kapsaminda, Kasim 2011'de çikarilan kanun hükmünde kararnameyle dönüsüm sürecinde sona gelindi. Saglik Bakanligi, Türkiye genelindeki 842 kamu hastanesini il bazinda bölgelere ayirarak birlestirdi. Bakanlik, bu hastaneleri yönetecek 100 Kamu Hastaneler Birligi Genel Sekreteri'nin (CEO) listesini hazirlayarak atamalarini yapmaya basladi.
Yeni sistemde hastane yönetimleri bastan degisecek. Buna göre, illerdeki hastaneler genel sekretere baglanacak ve özel hastanelerde uygulanan bu modele tam bir geçis gerçeklestirilecek. Yeni sistemle saglikta yönetim; KHB Genel Sekreterligi, Türkiye Halk Sagligi Kurumu ve Saglik Müdürlükleri olarak 3 farkli kuruma ayrildi.
Yeni süreçte en üst yönetici olarak KHB Genel Sekreteri olurken, alt birimlerde Halk Sagligi Kurumu ve Saglik Müdürlükleri olacak. KHB'ler, bakanligin sunacagi ikinci ve üçüncü basamak saglik hizmetlerini vermek üzere, hastanelerin ve agiz ve dis sagligi merkezlerinin isletilmesi, faaliyetlerinin izlenmesi, degerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi islemleri yürütecek.
Uygulamayla kurulan Türkiye Halk Sagligi Kurumu da birinci basamak saglik hizmetlerinin tamamini üstlenecek. Burada ana çocuk sagligi, bulasici hastaliklar, çevre sagligi, verem savas dispanserleri, koruyucu ve önleyici saglik hizmetleri gibi konular halk sagligi birimi tarafindan yürütülecek. Mevcut saglik müdürlükleri de raporlama, saglikta denetim ve saglik turizmi gibi konularla ilgilenecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284