Şeker Ve Eser’den Sağlık Bakanlığına Çıkarma

Karaman Milletvekilleri Ankara’da Karaman il sağlık sorunları ve talepleri ile alakalı Sağlık Bakan Yardımcıları ve Bürokratlar ile bir araya geldi.

Şeker Ve Eser’den Sağlık Bakanlığına Çıkarma

Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Celalettin Büyükboyacı ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Cemal Korkmaz’ında eşlik ettiği görüşmelerde Sağlık Bakanlığında Bakan Yardımcıları ve Genel Müdürler ile görüşüldü.

AK Parti Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser ve beraberindeki heyet; Sağlık Bakan Yardımcıları; Halil Eldemir ve Dr. Şuayip Birinci, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara ve Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener’i makamlarında ziyaret ederek Karaman sağlığı ile ilgili istek ve talepleri iletti.

Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser görüşmeler ile ilgili yaptıkları açıklamada;

“Karaman Devlet Hastanesi Nükleer Tıp merkezinin yapımı için gerekli ödenek talebini ilettik. Kazancı, Güneyyurt beldelerimize aile sağlığı merkezi ve 112 Acil Sağlık istasyonu yapımı için gerekli projelendirmelerin yapılmasını, Akçaşehir beldemize Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Merkezi yeni bina yapımı ayrıca 112 İstasyonu kurulmasını talep ettik.

Karaman il merkezindeki Sağlık kompleksi içinde yer alan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin tıbbi cihaz ve diğer demirbaşlarının temini için gerekli ödenek talebi ile ilimizin ihtiyacı olan tıbbi cihaz, araç ve gereçlerin istemi yapıldı.

Ayrıca ilimizde bulunan 22 tane 1. Basamak sağlık tesislerinin bakım onarımları için gerekli ödenek talep edildi ve bununla ilgili 500.000 TL’nin hemen acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere ilimize tahsisi yapılmıştır. Sarıveliler ilçemize Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu yapımının Bakanlığımızca projelendirilmesi için ön izinler alındı. Başyayla ilçemizde yapımı planlanan sağlık tesisimizin yapımına yönelik projelendirilmesi için izin alındı.

Yine ilimizin uzman tabip ihtiyaçları Bakanlığımıza iletilmiş olup ilk atama döneminden başlanmak üzere taleplerin karşılanacağı sözü bakanlığımızdan alındı.” dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284